dobroge.tv

Live

Scriitorul francez Hervé Bellec va veni la Constanța. Alianța Franceză vă invită la o serie de manifestări culturale

Scriitorul francez Hervé Bellec va veni la Constanța. Alianța Franceză vă invită la o serie de manifestări culturale
14 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În săptămâna 17-21 octombrie 2022, Alianța Franceză Constanța derulează o serie de manifestări culturale prilejuite de sosirea la Constanța a scriitorului francez Hervé BELLEC. Cu aceasta ocazie sunt invitați să participe la activitățile noastre toți iubitorii de literatură franceză.

Astfel, luni, 17 octombrie, ora 14.00, la sediul Alianței Franceze Constanța (str. Nicolae Iorga nr. 14), vor avea loc o conferința și o expoziție de carte în cadrul cărora scriitorul își va prezenta opera. 

În următoarele zile (18,19,20 octombrie), Hervé BELLEC se va întâlni cu elevii liceelor bilingve francofone din Constanța (Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța şi Colegiul Național „Mihai Eminescu”). 

Miercuri, 19 octombrie, ora 15.00, va avea loc Conferința „Voyage littéraire Brest-Constanta”, susținută de Hervé BELLEC şi Cristina TAMAŞ. Conferința urmată de dezbateri va fi găzduită de Muzeul de Artă Constanța.

Acest eveniment, aflat deja la a doua ediție se înscrie în seria de activități culturale derulate în parteneriat cu orașul Brest sub genericul „Ecriture, mots, partage”. Amintim că prima ediție, de un real succes, a avut-o ca invitată pe scriitoarea franceză Nathalie de BROC.

Alianța Franceză Constanța are marea bucurie de a organiza întâlnirile scriitorului francez Hervé BELLEC cu tineri, cu profesori, cu toți francofonii pasionați de lectură de la țărmul mării. Este un eveniment cultural de marcă pentru orașul nostru, care se înscrie în demersul constant al instituției noastre, acela de a promova limba și cultura franceză în comunitate, prin manifestări de înaltă ținută” a declarat prof. Marinela Mitrenga, Președinte al Alianței Franceze Constanța.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233