dobroge.tv

Live

„Domnul primar nici măcar n-a venit să ne întrebe”. Comercianții din Piața Tomis III, revoltați că una dintre ușile de acces a fost blocată: „Dacă vedeau că o folosim ne dădeau amendă”

10 octombrie 2022
Publicitate

Una dintre ușile de acces în Piața Tomis III a fost blocată de către municipalitate, susțin comercianții, pe motiv că mai mulți locatari s-au plâns de deranjul pe care oamenii îl fac atunci când tranzitează zona. De aproximativ patru luni ușa din spatele pieței este închisă, iar în timpul verii vânzătorii au fost nevoiți să îndure temperaturi de până la 50 de grade Celsius, spun aceștia. Singura lor calea de aerisire era această ușă și tot pe acolo comercianții își duceau resturile la ghena de gunoi. De cealaltă parte, autoritățile locale susțin că această măsură este doar una provizorie.

În fiecare zi zeci de oameni vin în Piața Tomis III, fiind una dintre cele mai mari piețe agro-alimentare din orașul nostru. Acum însă, una dintre căile de acces către aceasta a fost închisă după aproximativ 30 de ani.

O doamnă din bloc a luat hotărârea asta și domnul primar a fost de acord. Nici măcar n-a venit să ne întrebe domnul primar. A pus și camerele de luat vederi și cum se vedea că se intră pe ușa aia venea Polița Locală să ne dea amenzi”, a declarat Cristina, comerciant Piața Tomis III.

„Vin, urcă scările să intre în piață și văd ușa blocată, fetele când să arunce gunoiul așteaptă să vină mașina și descuie că dacă le vede sună la Primărie și vine poliția și le dă amendă”, a declarat un comerciant din Piața Tomis III.

Nimeni nu le-a cerut părerea, susțin comercianții, iar motivul pentru care autoritățile locale au decis să blocheze ușa ar fi că vânzătorii aruncau deșeurile la ghena de gunoi a locatarilor care au făcut sesizare.

Dacă vin pompierii aici n-au cum să deschidă ușa. Vin săracii oameni că știau că pe aici se intră și se întorc înapoi. Acum acolo nu poți să lași mașina, cărăm ca nebunii. Dacă a mutat și laptele, că laptele era acolo. Motivul, că zic că trece lumea și duce gunoi din piață, dar după 30-40 de ani de când e piața asta făcută?”, a declarat Eugen, comerciant Piața Tomis III.

Nici nu le-au luat în calcul. Ne-au întors spatele și au plecat”, a declarat un comerciant din Piața Tomis III.

Vânzătorii din Piața Tomis III se plâng că pe timpul verii, din cauză că ușa a fost închisă, au fost nevoiți să îndure temperaturi caniculare. Mai mult, drumul către ghena de gunoi se făcea pe acea ușă, iar acum trebuie să ocolească întreaga piață pentru a-și arunca deșeurile.

Erau 40 de grade afară și aici ușile închise”, a mai declarat Cristina, comerciant Piața Tomis III.

Comerciant din Piața Tomis III: Nu ne-a zis nimic. A venit cu toată șatra de la Primărie, a văzut ce se întâmplă, a pus camere, a închis ușa.

Reporter: Și vara cum a fost aici?

Comerciant din Piața Tomis III: Groaznic, 60 de grade, toate mirosurile, de pește nu aveam cum să aerisim.

În timpul verii când era cel mai cald, scoteai limba afară”, a mai declarat Eugen, comerciant Piața Tomis III.

Și clienții fideli ai pieței sunt deranjați că acum sunt nevoiți să ocolească pentru a intra să-și facă cumpărăturile.

E cale de acces. Trebuie să fie deschisă nu închisă. Acolo a închis, aici a închis. Ocolim, să închidă toate ușile și gata”, spune un constănțean.

De cealaltă parte, autoritățile locale susțin că această măsură este una provizorie.

Traficul intens din zonă, aruncarea deșeurilor. Având în vedere că au existat numeroase reclamații de la locuitorii din zonă s-a luat hotărârea de se închide ușa ca măsură provizorie până la găsirea unei soluții”, a declarat Cristina Vasile, compartiment Relații Externe RAEDPP Constanța.

Însă, până când se va găsi o soluție, vânzătorii vor fi nevoiți să ocolească în continuare piața fie pentru aprovizionare, fie pentru a-și arunca resturile la ghena de gunoi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233