dobroge.tv

Live

Sport extrem pe drumul către plaja Trei Papuci: constănțenii fac slalom printre trepte care stau să se desprindă, buruieni și gunoaie. Autoritățile locale susțin că vor găsi o soluție cât de curând

07 octombrie 2022
Publicitate

PET-uri, hârtii, ambalaje, buruieni și o scară cu trepte care stau să se desprindă. Așa arată drumul care duce spre plaja Trei Papuci din Constanța, astfel că mersul până la nisip pe timpul verii pare o întreagă aventură. În fiecare sezon estival constănțenii și turiștii reclamă această problemă care pare că nu are rezolvare. Acum, după terminarea verii, autoritățile locale susțin că vor găsi o soluție cât de curând.

Marea este principalul obiectiv turistic pe care îl are orașul Constanța. În fiecare vară mii de turiști vin la plajă pentru a se bucura de briză și de sunetul valurilor. Există însă situații când drumul până la nisip se dovedește a fi o întreagă aventură, mai ales în zonele unde căile de acces aproape că nu mai există.

Drumul către plaja Trei Papuci, așa cum este ea cunoscută în special de către constănțeni, este impracticabil. Scările aproape că nu mai există, iar oamenii trebuie să fie extrem de atenți pe unde pășesc pentru a nu se accidenta, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Gunoaie, sticle, ambalaje și buruieni crescute la voia întâmplării. Așa arată unul dintre drumurile care duc către plaja Trei Papuci din Constanța dinspre strada Renașterii. Constănțenii, dar și turiștii sunt de părere că într-un oraș cu deschidere la mare nu ar fi trebuit să existe astfel de anomalii.

Constănțean: Acesta nu e drum de acces, e improvizat doar.

Reporter: Cum vi se pare?

Constănțean: A fost odată făcut, dar nu mai e întreținut. Uitați-vă puțin pe lângă scări.

Reporter: Gunoaie?

Constănțean: Da. Dezorganizare, neimplicare.

Uitați-vă ce se întâmplă peste tot în orașul acesta. E făcut fără cap totul. Înainte era practicabil, acum nu. E țigănie la noi”, spune un constănțean.

Oamenii sunt sceptici atunci când vine vorba de promisiunile autorităților de a reabilita și moderniza calea de acces. Ei spun că au semnalat de ani buni problema și de atunci speră ca într-o bună zi aceasta va fi și rezolvată.

Cine să le facă? Nu s-a ocupat nimeni. Ați văzut cum e terenul și nu se poate urca așa ușor. E groaznic”, spune un constănțean.

Autoritățile locale susțin că în decursul acestei luni vor căuta o soluție astfel încât drumul spre plajă să fie gata până la începutul sezonului următor.

Cred că vom iniția această întâlnire această întâlnire în luna octombrie, în luna noiembrie să avem deja schițat și până la 1 mai, până la prima zi importantă din viitorul sezon estival să avem un model de scară sau orice altceva, astfel încât accesul pe plajele Constanței să fie unul facil și în siguranță”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Până când va fi găsită o soluție, cei care locuiesc în zonă sau cei care doresc să coboare pe plajă trebuie să fie în continuare atenți la fiecare pas pe care îl fac.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233