dobroge.tv

Live

Ministrul Culturii, în vizită la Constanţa

11 septembrie 2020
Publicitate

Monumente aflate în paragină și mormane de gunoaie. Asta a fost imaginea pe care a găsit-o ministrul Culturii în Piața Ovidiu. Acesta a luat centrul vechi al Constanței la pas. Bogdan Gheorghiu a dorit să afle cum arată clădirile emblematice și dacă s-au mai făcut sau nu investiții aici.

De-a lungul anilor, clădiri emblematice din centrul vechi al Constanța s-au degradat și au fost complet uitate de autorități. Întreaga zonă s-a transformat într-o mare ruină înconjurată de mizerie. Constanța are nu mai puțin de 694 de obiective în Lista Monumentelor Istorice și se bucură de o diversitate culturală, etnică, arhitecturală și gastronomică de neegalat. Bogdan Gheorghiu a fost prezent la Constanța unde a vizitat clădirile istorice din Piața Ovidiu.

“S-au făcut foarte multe retrocedări aici, iar privații unii nu vor, alții n-au putere financiară, și atunci singura pârghie prin care statul poate acționa este amendarea prin direcția de specialitate a zonei, care din ce știu eu au mai dat ei ceva amenzi aici, dar experiența îmi arată, nu numai la Constanța, la nivel național că nu este o metodă foarte eficientă. Alte țări au reglementări mult mai clare, adică în momentul în care ești proprietar pe un obiectiv de patrimoniu dacă nu aplici ceea ce trebuie pentru a se respecta legea de patrimoniu legat de imobilul respectiv, riști să îl pierzi cu totul”, a declarat ministrul Culturii.

Bogdan Gheorghiu a fost într-o vizită de lucru și la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233