Șoimul rândunelelor, noua atracție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța
Un șoim al rândunelelor este noua atracție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Pasărea a ajuns aici pentru că era rănită la un ochi. A fost tratată iar acum ea ar trebui normal să zboare. Însă, refuză. Îi place să stea pe mână îngrijitoarei și să fie plimbată. Iar atunci când este admirată, în special de copii, stă cuminte și este extrem de ascultătoare. Conducerea complexului susține că șoimul va fi eliberat în mediul lui natural.
La Complexul Muzeal șoimul a fost imediat îngrijit. Acum este bine însă se pare că s-a atașat de angajați și parcă nu mai vrea să plece.
„Avem un meniu special, avem prepeliță, pentru că șoimii sunt foarte simandicoși când mănâncă, își primesc bucățica de carne cu pene și smulg ei pană cu pană, pe cele mari și mai rămâne așa puful pe care îl înghit”, a mai declarat Angelica Curlișcă, șef secție Delfinariu.
„În momentul în care se face bine și poate să zboare, plecăm împreună cu șefa secției și îl eliberăm. Într-o pădure din apropiere, indiferent cum se numește pădurea respectivă, dar să fie cât mai aproape de mediul lor natural”, a declarat Iulian Călin, director CMSN Constanța.
Cei mici care se aflau cu părinții în vizită la microrezervație au fost extrem de încântați pentru că au putut admira șoimul atât de aproape.
Băiețel: E frumos.
Reporter: Ce îți place la el?
Băiețel: Îmi place fața lui. E blănoasă.
„Mie îmi place că are gheare și poate să ia șoarecii”, spune un alt băiețel.
Fetiță: Mi-au plăcut mereu toate păsările, toate animalele și mai ales șoimul.
Reporter: L-ai dori acasă?
Fetiță: Da.
Șoimul rândunelelor este cel mai mic din România. Hrana lui constă în lilieci, insecte mari, rozătoare, păsări mici. La noi în țară, acesta apare în general în luna aprilie. Face între două și patru ouă, iar populația estimată este de 5 000 – 12 000 de perechi.
„Cavalerul de aici prezent ar trebui să plece cel târziu la sfârșitul lunii sau cel mult în prima săptămână a lunii octombrie astfel va trebui să rămână peste iarnă în România”, a mai declarat Angelica Curlișcă, șef secție Delfinariu.
La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii sunt aduse mereu atât păsări, cât și animale rănite. Aici sunt tratate și îngrijite iar atunci când se fac bine sunt eliberate în mediul lor natural. Însă, au fost cazuri și când acestea au rămas la complex, iar acum fac parte din marea familie a microrezervației.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

