dobroge.tv

Live

Câinii Corgi, rasa preferată a reginei Elisabeta a II-a

15 septembrie 2022
Publicitate

Comunitatea proprietarilor de câini Corgi, rasa preferată a reginei Elisabeta a II-a, spune că „s-a pierdut o parte din lumea noastră”, după moartea suveranei. Dar câinii favoriți ai reginei au rude și la Constanța. Un crescător de la malul mării a făcut o pasiune pentru aceste animale de 33 de ani iar acum spune că telefonul sună mai mult ca niciodată. Ba mai mult, susține că are cereri din toată țară.

Câinii faimoși din rasa preferată a Reginei Elisabeta a II-a, se numesc Pembroke Welsh Corgi. Rasa este originală din Țara Galilor și se găsesc și în Constanța.

În 2006 am hotărât, am adus primele exemplare în România. Când am adus primul exemplar în România, aici încă era cvasinecunoscută rasa. Dar o prietenă din străinătate care creștea mi-a povestit tot despre rasă și temperament și tot și am zis: ‹‹Hai că aduc›› și am adus un mascul mic, după care am adus o femelă și tot așa mai departe”, a declarat Zoltan, crescător de câini Corgi.

Câinii din această rasă sunt în general ascultători și activi. Sunt îndrăzneți, sociabili și prietenoși cu toată lumea.

Extraordinar de inteligenți. Extraordinar de bine învață. Tot așa de repede învață și să ocolească regulile. Sunte deosebiți, activi, jucăuși, ascultători”, a mai declarat Zoltan, crescător de câini Corgi.

Problema cu blana fireşte, rămâne. Atunci când îl ţii în apartament trebuie să te ocupi puţin să-l periezi în special primăvara când năpârlirea este mai consistentă”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, medic veterinar.

Se spune despre Corgi că sunt niște câini mari în corpuri mici. Sunt ascultători, loiali familiei și buni de pază. Ba mai mult, sunt extrem de activi în casă și gata oricând să anunțe vizitatorii.

Hera este câinele de pază al nostru. Aude tot, semnalizează tot, latră la toți”, a mai declarat Zoltan, crescător de câini Corgi.

Regina Elisabeta a primit de la tatăl său, regele George al VI-lea, primul său Corgi pe nume „Dookie”, în 1933. Ea a început să crească câini de această rasă înainte să devină regină iar patrupedele sale au însoțit-o pe suverană în multe din aparițiile sale publice.

Cățeii reginei au devenit atât de celebri încât au devenit protagoniștii animației „The Queen's Corgi”, lansată în 2019.

În 2020, câinii din rasa Corgi au fost clasați pe locul 11 în topul celor mai populare rase de câini, din acel an. Un pui se vinde cu 1.500 de euro. Zoltan, crescătorul de Corgi din Constanța spune că își mărește canisa în următoarele luni. Urmează să amenajeze mai multe spații pentru câini și le dotează cu mai multe dispozitive pentru creșterea și întreținerea lor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233