dobroge.tv

Live

Unele locuri de joacă din Constanța, periculoase pentru cei mici. Părinții sunt nemulțumiți: „Sunt stricate de cei mai mari sau se strică și nu sunt reabilitate”

13 septembrie 2022
Publicitate

Leagăne lipsă ori rupte, tobogane sparte ori spații insuficiente. Aceasta este situația reală a multor locuri de joacă din municipiul Constanța. Chiar dacă au fost reabilitate în ultimii ani, cele mai multe dintre ele sunt deja aproape distruse. Unul dintre acestea este chiar în vecinătatea Primăriei. Municipalitatea spune că ar urma să fie refăcute locurile de joacă, însă nu se știe exact când urmează să se întâmple acest lucru.

În Parcul Arheologic din Constanța, unde au loc frecvent diverse evenimente organizate de Primărie, locul de joacă este plin de capcane pentru cei mici.

Locul de joacă din vecinătatea Primăriei este neîngrijit. Nu mai există leagăne, iar unele tobogane sunt sparte, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Stăm și noi și ne aducem copiii unde se poate”, spune un constănțean.

Reporter: Vi se pare că reprezintă un pericol pentru copii?

Constănțeancă: Ba este un pericol foarte mare, dar..cu timpul poate se va remedia.

Acest loc de joacă nu este singurul cu probleme. Mare parte din locurile destinate celor mici sunt aproape distruse.

Sunt multe probleme, vin mulți copii mai mari, adulți chiar și se dau în ele și le strică. Se și vede. Le-au tot schimbat funiile pe aici, dar degeaba, se repetă”, spune o mămică.

Reporter: Vi se pare că sunt suficiente locuri de joacă pentru copii în Constanța?

Constănțean: Nu, nu, nu. Și sunt foarte mici, unele chiar neîntreținute. De exemplu am fost mai pe la începutul verii în zona Spitalului Mare, nu mi-a plăcut. La leagăne găuri cu pietriș, copiii se pot lovi acolo.

Din păcate nu sunt suficiente locuri de joacă în oraș, iar cele care sunt, sunt stricate de cei mai mari sau se strică și nu sunt reabilitate”, spune o mămică.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea Primăriei referitoare la o statistică a locurilor de joacă din oraș. Până la momentul publicării știrii nu am primit niciun răspuns. Primăria are urcate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice două proiecte. Unul presupune construirea a 10 noi locuri de joacă, iar celălalt reabilitarea celor existente. Când vor începe lucrările de reabilitare, rămâne de văzut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233