dobroge.tv

Live

Tot mai mulți tineri vor să fie salvatori. Adelina și Anamaria, despre motivația din spatele alegerii acestei meserii

13 septembrie 2022
Publicitate

Meseria de salvator, fie el pompier care intră prin foc, ori medic SMURD, atrage și mulți tineri. Dacă unii vor să fie inițial voluntari, alții activează deja în diverse unități. Însă, pentru toți, faptul că pot salva viața unui om reprezintă o satisfacție personală. Viața ca pompier ori paramedic SMURD nu este deloc una ușoară. Dacă în alte meserii unele greșeli se pot remedia, în cea de salvator o greșeală poate face diferența dintre viață și moarte.

Adrenalină, devotament și curaj sunt doar câteva dintre cuvintele care descriu viața unui salvator. Pompierul este cel care pleacă indiferent de oră sau starea vremii, atunci când este chemat, care nu știe când sau dacă se va mai întoarce acasă în ziua respectivă. Salvatorii care activează în cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență, și nu numai, pășesc de multe ori dincolo de limite pentru a salva viața unei persoane aflate în impas. Adelina are 22 de ani și activează la ISU Covasna de doi ani de zile. Spune că a fost atrasă de haina purtată de salvatorii SMURD dar și de faptul că poate ajuta o persoană aflată în dificultate.

Este foarte grea. Trebuie devotament, curaj. În primul rând, atracția, nu știu, dragul pentru uniformă, a fost primul motiv, iar apoi ca meserie, este o meserie de viitor”, a declarat Adelina Lazăr, ISU Covasna.

Anamaria, în vârstă de 20 de ani este voluntar tot în cadrul ISU Covasna și spune că își dorește să devină salvator cu acte în regulă. În prezent urmează cursurile unei postliceale, specializarea asistent medical de radiologie.

Reporter: De ce voluntar? Ce te-a determinat?

Anamaria Boricean, voluntar ISU Covasna: Din curiozitate prima dată și după a început să îmi placă. Și e interesant, adrenalină, de toate.

Reporter: Ce faci tu într-o zi acolo?

Anamaria Boricean, voluntar ISU Covasna: Păi, așteptăm să vină cazurile. Noi, ca voluntari, le așteptăm.

Dacă în alte meserii, o greșeală mai poate fi remediată, în cea de pompier aceasta poate face diferența dintre viață și moarte.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233