dobroge.tv

Live

Stâlpișorii montați pe strada Baba Novac îi nemulțumesc pe constănțeni: „Unde poți să parchezi? N-ai voie aici, păi și atunci unde ai voie?”

12 septembrie 2022
Publicitate

Nemulțumiri în rândul constănțenilor care locuiesc pe strada Baba Novac după ce astăzi au fost înlocuiți și montați alți stâlpișori. Aceștia susțin că nu au unde parca și de cele mai multe ori sunt nevoiți să-și lase mașina departe de casă. Problema devine și mai gravă pentru cei care au afaceri aici pentru că nimeni nu le mai calcă pragul. De cealaltă parte, autoritățile susțin că rolul lor este de a-i împiedica pe șoferi să parcheze pe trotuar, însă nu au și o soluție pentru cei care nu au unde să-și lase autoturismul.

Pe strada Baba Novac echipele municipalității au intervenit încă de dimineață pentru înlocuirea și montarea stâlpișorilor de pe trotuare. De cum vezi cu ochiul liber trotuarele sunt pline de piedici pentru șoferii care parcau pe aleea pietonală. Nemulțumirile n-au întârziat să apară. Doamna Tanța are o frizerie și spune că de când au fost montați acești stâlpișori și-a pierdut din clienți. Mai rău este că, foarte multe afaceri care aveau sediul pe această stradă au pus lacătul pe ușă tot din aceeași cauză.

N-am o părere bună deloc, nu mi se pare normal, nu mi se pare corect. Unde parchează omul ăsta care vine să-și facă și el o treabă? Unde? Și pentru pietoni e greu, am văzut mămici cu copii, cu londouri, merg mai… Îmi zic clienții că e foarte greu și de-asta majoritatea formelor au închis aici spațiile pe strada asta. Și pe altă stradă am văzut că la fel. Pentru că oamenii n-au loc de parcare și nu opresc mașinile ca să-și facă o piață, ca să vină să se tundă”, a declarat Tanța, administrator frizerie.

Și nu este singura nemulțumită. Cei care locuiesc pe strada Baba Novac susțin că li se face o nedreptate și asta pentru că nu-și pot lăsa mașina în apropierea casei. Mai mult, de cele mai multe ori sunt nevoiți să blocheze banda de circulație pentru a duce cumpărăturile în locuință.

Mergi să-ți faci piața și unde parchezi? Blocăm autobuzul. O să-l blocăm că n-am încotro. Unde poți să parchezi dacă au pus stâlpi? Eu înțeleg, nu mai ai voie să parchezi, Primăria poate să facă lucrul ăsta, dar să ofere și locuri de parcare. N-ai voie aici, păi și atunci unde am voie?”, spune un constănțean.

N-am cum decât să opresc pe drepta și încurc și circulația și cu înjurături, cu cuvinte dulci, dar n-avem ce face”, spune un alt constănțean.

De asemenea, distanța dintre stâlpișori susțin unii locuitorii ai zonei, este o altă problemă.

Pe strada Baba Novac cei care stâlpișorii sunt o mare problemă pentru cei care locuiesc în zonă. De cele mai multe ori atunci când aceștia încearcă să parcheze riscă să-și lovească mașina, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV

Mi-am lovit ușa spate dreapta, am mai lovit-o în stâlpișor bara în spate”, spune un constănțean.

Constănțean: Se mai întâmplă să parchezi noaptea, să nu fii atent și creează pagube.

Reporter: Vă deranjează?

Constănțean: Foarte mult, nu suntem de acord cu acești stâlpișori și dacă ar putea să ni scoată Primăria, am fi foarte mulțumiți.

Potrivit autorităților locale pe strada Baba Novac s-a intervenit pentru înlocuirea stâlpișorilor deteriorați, însă în ceea ce privește locurile de parcare, aceștia nu au oferit niciun răspuns.

Pe Baba Novac se înlocuiesc stâlpișorii deteriorați. Scopul stâlpișorilor este același scop ca în toate orașele lumii, de a împiedica parcarea pe trotuar”, a declarat Teo Hira, director Confort Urban Constanța.

Până când autoritățile locale vor găsi o soluție în ceea ce privește parcarea, oamenii trebuie să se conformeze și să-și lase mașina acolo unde găsesc un loc liber.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233