dobroge.tv

Live

Emoţii în uniformă. Elevii de clasa a IX–a au pășit spre o nouă lume, cea a Armatei: ''În acest liceu există o disciplină anume pe care îmi place foarte mult să o urmez''

05 septembrie 2022
Publicitate

Emoții au fost și pentru cei care urmează cursurile Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Îmbrăcați în uniforma de care s-au îndrăgostit imediat, elevii de clasa a IX–a au pășit, de astăzi, spre o nouă lume, cea a armatei. Alături le-au fost colegii mai mari dar și părinții.

Într-un cadru solemn, elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au început un nou an școlar. Printre ei au fost și 142 de elevi care au intrat în acest an clasa a IX–a.

„Consider că această ramură mă ajută în mai multe, îmi creează mai multe valori de care am nevoie, și celelalte licee nu ar putea să mi le ofere. Aici aș putea să dobândesc mai multă disciplină, onoare, respect”, a spus Anca LAZĂR, elev clasa a IX-a Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

„În acest liceu există o disciplină anume pe care îmi place foarte mult să o urmez și am admirat foarte mult uniforma de la început și îmi place să port această uniformă și îmi doresc pe viitor să continui și pe viitor pe acestă carieră”, a spus Andrei DOBRE, elev clasa a IX-a Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Răzvan Moise este din Buzău și spune că a vrut să urmeze cursurile Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” pentru că a admirat mereu ținuta militară. Mai ales că l-a văzut adesea pe tatăl său îmbrăcat în uniformă, un motiv în plus care a stat la baza deciziei de a urma această carieră. La ceremonia de deschidere a anului școlar, Răzvan a avut și primul discurs în fața șefului statului Major al Forțelor Navale Române dar și a profesorilor. Acesta a vorbit în numele tuturor colegilor.

„Armata în sine este interesantă în sensul că avem multe de învățat. Putem să devenim mai puternici, mai stabili din punct de vedere emoțional”, este de părere Răzvan MOISE, elev Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Prezent la deschiderea noului an școar a fost și șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

„O nouă generație de tineri vor deprinde tainele profesiei de marinar și implicit de elevi militar într-o astfel de instituție prestigioasă. Dorim să realizăm performanță, să devină unul dintre cele mai bune colegii din domeniul military, dar și din Constanța. Este cel mai important să realizăm performanță împreună”, a declarat contraamiral Mihai PANAIT, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

Profesorii colegiului militar spun că este o experiență unică atât pentru cadrele didactice cât și pentru elevi.

„Totul este mai intens decât, să zicem, într-o școală civilă. Nivelul de implicare este mult mai mare, trăirile sunt mai multe. Pe scurt, experiența atât cea de profesor cât și cea de elev într-un liceul militar, într-un colegiu național militar este unică”, a spus Mădălin ROȘIORU, profesor Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

„Este o meserie frumoasă, respectată. Peste 10 ani mă văd tot în cadrul marinei române, cine știe, poate chiar în Forțele Navale Române”, a spus Isonia ONOFREI, elev clasa a XII–a Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Părinții au fost poate chiar mai emoționați decât copiii.

„Un moment emoționant. De fiecare dată am trăit aceleași sentimente emoționante și sperăm să continuăm mai departe cu Academia”, a spus un părinte.

În total, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța învață aproape 500 de elevi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233