dobroge.tv

Live

Voucherele de vacanță, salvarea hotelierilor de pe litoral

07 septembrie 2020
Publicitate

Unitățile de cazare de la mare care au rezistat peste sezon, sunt ocupate acum în proporție de aproximativ 8o% în primele zile din septembrie. Mulți dintre turiști au plătit cu voucherele de vacanță. Hotelierii spun că aceste tichete au salvat tot sezonul estival în acest an. Cei care au sosit la mare au folosit tichetele rămase de anul trecut și asta pentru că valabilitatea lor a fost prelungită până în luna mai anul viitor.

Hotelierii de pe litoral spun că fără cazările cu vouchere, ar fi intrat în colaps. Până pe data de 15 iulie, anul acesta, hotelurile de pe întreg litoralul românesc atinseseră un grad mediu de ocupare de 37%, nereușind să-și acopere nici măcar costurile de funcționare, după ce în luna mai și în prima parte din iunie nu au putut primi turiști. Ulterior, după data de 15 iulie, atunci când au aflat că va fi o cvasi-relaxare, românii au început să vină în număr mai mare pe litoral.

Turiștii au început să rezerve, în număr mai mare, pachete pentru sfârșitul lui iulie și începutul lui august. Cu toate acestea, pe litoral au venit în acest sezon cu 30% mai puțini oameni decât anul trecut, însă preponderent sunt cei cu voucherele de vacanță.

Investitorii în turism spun că e nevoie ca statul să emită și anul acesta vouchere și să le bugeteze în sumele anului viitor.

Voucherele au salvat turismul intern în acest sezon, pentru că în pandemie mulți români n-au mai avut bani, dar unii dintre ei rămăseseră cu tichetele de anul trecut.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233