dobroge.tv

Live

„Ar trebui să fie o soluție”. Constănțenii sunt nemulțumiți de peisajul dezolant din parcul de la Gară: „Sunt și cioburi, ambalaje, diverse mizerii”

26 august 2022
Publicitate

Ambalaje de hârtie și plastic, PET-uri, pahare și mucuri de țigară. Sunt doar câteva dintre „decorurile” din parcul de la Gară. Deși ar trebui să fie un loc de relaxare, totuși se pare că pe zi ce trece acesta devine o ghenă de gunoi. Constănțenii, dar și cei care frecventează zona spun că au ajuns la saturație și că ar trebui să fie luate măsuri cât mai repede. De cealaltă parte, municipalitatea susține că parcul este igienizat periodic.

„E insuportabil să vii cu un copil să se joace aici și să fi stresat așa, să te uiți stânga dreapta să nu știi unde să te așezi. PET-uri, ambalaje, frunzele copacilor le ia vântul și le duce cu praf cu tot”, spune o constănțeancă.

„Sunt foarte multe gunoaie. Se vede, e foarte multă mizerie, nu doar aici, ci în tot orașul Constanța, trebuie făcut ceva”, spune un constănțean.

Aceasta este părerea unor constănțeni pe care i-am găsit marți în parcul din apropierea Gării din Constanța. Ne-au povestit că ies la plimbare prin acest parc mai mereu și de fiecare dată văd același lucru: gunoaie aruncate la voia întâmplării. Și nu sunt singurii care s-au săturat de această situație.

„E imposibil la noi în România să fie ceva frumos”, spune o constănțeancă.

„Fiecare aruncă ce are că e greu să mergi la coș. Ăștia suntem noi”, spune o altă constănțeancă.

Resturi de mâncare, pahare, sticle, ambalaje și mucuri de țigară. Acestea sunt doar o parte gunoaiele pe care unii oamenii le-au aruncat fie pe aleile din parc, fie în spațiul verde.

„Sunt și cioburi, ambalaje, diverse mizerii, ar putea fi întreținut mai bine”, spune o mămică.

Mai mult, mizeria pe care păsările o lasă în urma lor îi deranjează teribil pe oameni. Nu se pot așeza pe bănci, iar copiii nu pot merge la locul de joacă. Cei mai mulți dintre constănțeni sunt de părere că municipalitatea ar trebui să intervină.

„Sunt foarte multe gunoaie, mult găinaț de pasăre. Locul de joacă este cuibar de păsări. Primăria ar trebui să se ocupe”, spune un constănțean.

„Băncile sunt foarte murdare de la păsări. Nu avem cum să le controlăm, dar ar trebui să fie o soluție să fie curățate pentru că aici se joacă copii, se așează, pun mâna”, spune o constănțeancă.

Unii constănțeni susțin că cineva trebuie să intervină cât mai repede. Nu vor ca acest loc de relaxare și recreere să se transformă într-o ghenă de gunoi.

„Lipsă de educație, mai ales la cei mai în vârstă”, spune un constănțean.

„Ține de educație”, spune un alt constănțean.

Potrivit reprezentanților muncipalității în parcul de la Gară se intervine periodic pentru igienizare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233