dobroge.tv

Live

Ghiozdanul copiilor va fi mai scump anul acesta: părinții vor scoate din buzunare chiar și cu 500 de lei mai mult pentru rechizite

22 august 2022
Publicitate

Ghiozdanul copiilor va fi mai scump anul acesta. Mai sunt doar câteva săptămâni până când va suna din nou clopoțelul așa că părinții au început goana după rechizite. Sunt însă nemulțumiți pentru că prețurile la raft sunt mai mari față de anii precedenți. De exemplu, dacă în 2021 pentru strictul necesar plăteau între 300 și 400 de lei, acum vor scoate din buzunare chiar și cu 500 de lei mai mult. Unele articole pentru școală din magazine sunt mai scumpe cu 10% comparativ cu anul trecut.

Un ghiozdan, câteva instrumente de scris, câteva caiete, creioane colorate, un penar, lipici. Am pus în coș strictul necesar de care are nevoie un elev pentru începerea școlii. Pentru toate acestea voi plăti aproximativ 450 de lei, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Vacanța este pe final, iar magazinele au amenajat deja raioanele speciale pentru elevi. De la instrumente de scris, caiete și până la truse geometrice, toate se află pe lista de cumpărături a părinților. Cei mai mulți dintre adulți susțin că prețurile s-au majorat și la aceste articole. Mai exact, unele rechizite pentru copii s-au scumpit cu 10% în acest an.

Mămică: Urmează să fac cumpărăturile pentru școală.

Reporter: Ce-i veți lua?

Mămică: Tot ce are nevoie, vă dați seama. Cam scumpe sincer față de alți ani, el e clasa a VI-a, are nevoie de caiete mari, lucruri bune că nu vrem să le schimbăm în fiecare zi. Undeva la 600 de lei, e mult, dar trebuie și ghiozdan și de toate.

Creioane, carioci, foarfecă și gumă”, spune o fetiță.

Alții preferă să le cumpere treptat. Prețurile sunt mai ridicate în acest an și pentru că mai toate produsele s-au scumpit, iar transportul care aduce o parte dintre aceste rechizite la noi în țară este de asemenea mai scump. De pildă, un stilou pornește de la aproximativ 50 de lei, iar un ghiozdan de la 100 lei.

Doar o parte din rechizite, după ce terminăm vacanța și cealaltă parte. Sunt mai scumpe rechizitele anul acesta, dar de luat trebuie să le luăm”, spune o constănțeancă.

Da, am fost am cumpărat. Mai e puțin și începe școala. Caiete, creioane, carioci, acuarele, blocuri de desen, ghiozdan, tot ce e nevoie. Sunt puțin mai scumpe față de alți ani”, spune o constănțeancă.

Conform unui studiu, peste 37% dintre părinţi se aşteaptă să cheltuiască pe rechizite mai mult anul acesta față de anul trecut. Pentru ca elevul să aibă strictul necesar, adulții pot scoate din buzunar și până la 1.500 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233