dobroge.tv

Live

Emoție și suspans la „Tomis – Luminile istoriei”

22 august 2022
Publicitate

Cel mai așteptat eveniment cultural al acestei săptămâni, „Tomis – Luminile istoriei”, a intrat în linie dreaptă cu pregătirile. Cu doar șase zile rămase până când în Piața Ovidiu din Constanța va fi pusă în scenă istoria Tomisului, din antichitate și până în zilele noastre, organizatorii spectacolului ne-au dezvăluit câteva din surprizele pregătite pentru cei prezenți. Poate cea mai mare dintre ele este însă concertul The Motans, care va încheia practic seara de 27 august.

Partea de prezent, să zicem, va fi simbolizată de alți dansatori care vor dansa suspendați pe Muzeul de Istorie. Deci, practic, pe niște cordeline de alpiniști, ei vor coborî pe cele două laturi ale muzeului și am gândit-o: dansul lor este undeva între trecut, care e partea de jos și viitor care e partea de sus, deci practic ei sunt în prezent. Faptul că sunt suspendați, pentru că presupune un anumit risc, reprezint ziua de azi, ce se întâmplă în prezent.

Proiectul nostru se numește organizator „Tomis – Luminile istoriei”. Se va desfășura pe data de 27 august, care va fi și amfitrionul poveștii noastre, pentru că, ca-n orice eveniment, trebuie să existe o poveste. Iar povestea noastră este una istorică, simbolizată prin anumite momente ale evenimentului, pentru că discutăm de un moment de simbolistică. Acum na, nu ne așteptăm să avem scene istorice. Noi venim cu anumite simboluri care trimit spectatorul cu gândul la ceva din trecut sau din prezent sau poate din viitor”, a declarat Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei”.

„Tomis – Luminile istoriei” este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidianu, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, ce va avea loc în data de 27 august, în Piața Ovidiu, cu începere de la ora 19.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233