dobroge.tv

Live

Vești bune pentru părinții constănțeni. Încă 180 de locuri în creșe sunt disponibile începând din această toamnă

19 august 2022
Publicitate

Vești bune pentru părinții constănțeni. Încă 180 de locuri în creșe sunt disponibile începând din această toamnă, care se vor adaugă astfel celor 380 disponibile deja. Ieri a fost făcută recepția pentru două noi astfel de spații, însă chiar și așa numărul locurilor este mult sub cererea care vine din partea părinților.

Constănțeancă: Eu și soacra mea stăm cu el.

Reporter: Și apoi?

Constănțeancă: Păi cred că o să îl dau la creșă dacă voi începe munca.

Aceasta este varianta cea mai la îndemână pentru părinții care nu pot apela nici la bunici, nici la bone. Sau așa ar trebui. La Constanța sunt însă puține creșe de stat, iar părinții s-au obișnuit cu ideea. Și cum locurile sunt limitate, mulți dintre aceștia se văd nevoiți să se orienteze către creșele private. Însă, aici, tarifele sunt destul de mari, se plâng părinții.

Păi depinde de programul ales. La program prelungit este 1.600-1.700, chiar 2.000 lei”, spune o mămică.

Fetița merge momentan la o creșă, însă este o creșă privată, iar costurile sunt destul de măricele dar ambii părinți muncim și ar fi destul de dificil dacă nu ar merge la o creșă. Plătim undeva la 16 milioane pe lună”, spune Valentina, mămică.

Primăria Constanța a anunțat joi seară că două creșe, care au fost închise mai bine de doi ani de zile pentru modernizare, sunt gata să îi primească din toamnă pe cei mici. Cele două unități se află pe aleea Mimozelor, respectiv pe strada Adamclisi și pot găzdui 180 de copii. Sunt colorate vesel, cu loc de joacă spațios și sunt amenajate potrivit vârstei.

E un obiectiv esențial al nostru. Știți foarte bine că infrastructura școlară în Constanța era degradată, dar avem în lucru peste 90 de proiecte însemnând creșe, grădinițe, școli generale, licee”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Părinții speră ca municipalitatea să pună câte mai curând în practică proiectele pe care le are în plan și ca în anii următori să nu mai existe probleme în ceea ce privește locurile la creșele de stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233