dobroge.tv

Live

Tomisul antic se va „ridica” în Piața Ovidiu

19 august 2022
Publicitate

Simbolistica este elementul cheie care va sta la baza celui mai spectaculos eveniment cultural care se va desfășura în această vară la Constanța, „Tomis – Luminile istoriei”, dedicat exclusiv Dobrogei. Prin intermediul tehnologiilor de ultimă oră, al efectelor vizuale, pirotehnice și sonore și a priceperii tuturor celor implicați în proiect, Piața Ovidiu va deveni pe 27 august un mare tunel al timpului prin care spectatorii vor fi purtați începând din vremurile Tomisului antic și până în vremurile noastre.

Încercăm să atragem o gamă variată de spectatori. Am gândit un eveniment care, după titlu se vede faptul că este un eveniment istoric. Evenimentul se numește „Tomis – Luminile istoriei”. Iar prin simbolistică, vrem să arătăm spectatorului istoria Tomisului Antic, până în zilele noastre. Dar, repet, este un eveniment care transmite prin simbolistică. Adică, vom avea efecte laser, dansuri cu foc, actobați. Toate simbolizând anumite evenimente din trecut sau din prezent sau, poate chiar din viitor.

Bineînțeles că e greu să transpui un eveniment istoric și să te adresezi unei game cât mai variate de spectatori. De ce? Tinerii, de exemplu, poate nu ar fi foarte atrași de un eveniment cu istorie cum, la fel, generația de seniori poate nu ar fi atrasă de un eveniment future sau modern. Și atunci noi ne-am gândit să le îmbinăm un pic. Să avem și parte de vechi, simbolizat prin foc, prin dansatori cu foc, cu efecte speciale. Pentru că focul reprezintă nașterea, simplitatea, focul adună oamenii în jurul lui. Dar și prin modern, prin efecte laser care creează acel efect de tunelul timpului, călătoria în timp, momentul în care suntem acum”, a declarat Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei”.

„Tomis – Luminile istoriei” este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidianu, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, ce va avea loc în data de 27 august, în Piața Ovidiu, cu începere de la ora 19.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233