dobroge.tv

Live

Expoziție inedită de pictură la Constanța: Anca Deaconu își expune arta printr-un mod creative și neconvențional

18 august 2022
Publicitate

O expoziție inedită de pictură are loc la Constanța chiar în aceste zile. Anca Deaconu, pictorița constănțeană a vrut să își expună arta printr-un mod creative și neconvențional. Astfel, toți cei care trec pragul Muzeului de Artă din Constanța vor fi transpuși într-o lume a imaginației. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii august.

„Față în față” este un proiect aflat încă în derulare, care a fost inițiat de artistul Anca Deaconu cu scopul de a atrage elevii către limbajul plastic într-un mod neconvențional.

Vine cu lucrări de pictură, lucrări în care mixează diferite materialități și materiale. Folosește la fel de expresiv materialul textil în creațiile sale, dar și obiectul, obiectul pe care îl personalizează”, a declarat Lelia Rus-Pîrvan, director Muzeul de Artă Constanța.

Avem aici, în spatele meu acest perete cu aspect scenografic, cu un fundal negru pe care se proiectează rame albe, goale, în care privitorul are libertate totală de a își imagina ce dorește”, a declarat Eduard Andrei, critic și istoric de artă.

Pictorița constănțeană este și profesor de educație plastică. Pentru a stimula imaginația elevilor săi, le-a propus acestora să își imagineze că sunt personaje dintr-o poveste. Astfel, două surori gemene s-au îmbrăcat în alb și negru și s-au transformat în elemente compoziționale ale unor lucrări de artă vizuală.

Privitorul, în momentul în care se apropie și o contemplă este înglobat în operă, astfel opera își schimbă în permanență forma, aspectul. Înglobând spectatorul, devine cumva interactivă”, a mai declarat Eduard Andrei, critic și istoric de artă.

Expoziția de pictură a Ancăi Deaconu, intitulată „Față în față”, poate fi văzută la Muzeul de Artă din Constanța până la sfârșitul lunii august.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233