dobroge.tv

Live

Afaceri pe litoral, scoase la vânzare. Operatorii economici susţin că Mamaia ar putea ajunge falimentară, dacă administrația locală nu se implică

25 iulie 2022
Publicitate

Lipsa de promovare a stațiunii Mamaia, dar mai ales a turiștilor și a clienților, i-a determinat pe unii dintre agenții economici să renunțe la propriile afaceri și caută acum să își recupereze investițiile prin vânzarea lor la cheie. Acest lucru a făcut ca site-urile de specialitate să se umple acum cu anunțuri de acest gen.

Taxa parcării, nisipul de pe plajă sau numeroasele controale ale autorităților sunt printre principalele probleme cu care operatorii economici din stațiunea Mamaia s-au confruntat în această vară. La acestea se adaugă scăderea dramatică a numărului de turiști și a încasărilor, fapt ce îi face pe mulți să tremure de frica falimentului. Astfel, pentru a recupera o parte din investiții, unii dintre ei au ales să-și scoată afacerile la vânzare.

„Nimeni nu vrea să investească, să-și creeze datorii fără beneficii, fără niciun mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor. Unii au început deja, dacă ați văzut, sunt anunțuri cu hoteluri, restaurante de vânzare la cheie. Dintre cei care deja activează, vor fi și cei care nu vor mai veni niciodată, care erau potențiali investitori și nu vor mai veni niciodată, pentru că nu au de ce”, a spus Egevit Aslan, manager restaurant.

Fie că vorbim de restaurante, magazine sau unități de cazare, lipsa de turiști i-a făcut pe câțiva dintre operatorii economici să pună deja lacătul, chiar în mijlocul sezonului, pe afaceri în care au investit sute de mii de euro.

„Am vândut și continui să vând pentru că nu există predictibilitate, nu știm dacă la anul va fi mai bine”, a mai spus Egevit Aslan, manager restaurant.

„După părerea mea, este momentul cel mai oportun să vinzi un activ dacă-l ai și după să aștepți și să reinvestești în altceva”, a spus Răzvan Chiţan, manager hotel.

Operatorii economici susțin că dacă administrația locală nu va lua măsuri, nu va investi în stațiune și în strategiile de promovare, Mamaia ar putea ajunge falimentară și va alunga toți investitorii. Potrivit reprezentanților din turism, anul acesta stațiunea Mamaia a înregistrat o scădere de 30% al numărului de turiști comparativ cu ultimii trei ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233