dobroge.tv

Live

Ping-pong cu nervii turiştilor şi ai constănţenilor. Parcare gratuită în Mamaia, doar din vorbe: consilierii nu s-au mai înţeles la vot. ''D-aia nu sunt nici turişti şi n-o să vină''

22 iulie 2022
Publicitate

Controversata taxă pentru parcare din stațiunea Mamaia rămâne în vigoare. Primăria a propus să fie eliminată pe timpul nopții, consilierii locali au convenit s-o scoată după orele 20, însă în cele din urmă nu s-au mai înțeles la vot. Indignarea și nemulțumirea operatorilor economici din stațiune, dar și a turiștilor au apărut imediat.

După două ore de dezbateri, consilierii locali constănțeni n-au mai reușit joi după-amiază să se pună de acord pentru eliminarea taxei de parcare pe timpul nopții, astfel că proiectul a picat la vot. În concluzie, taxa de 96 lei pe zi pentru zona 0 rămâne valabilă.

„Acum trei – patru ore am sosit. Nu știu exact cât este, de la băiatul de acolo mi-a zis 96 lei. Pfuu, enorm. Foarte scump, mai ales la banii noștri”, „Nu mi se pare corect la banii pe care îi cer pe zi. 90 lei pe zi e prea mult”, „Suntem contra. D-aia nu sunt nici turişti şi n-o să vină că se propagă în toată țara. Omul așa gândește: dacă dai 100 lei pentru parcare pe zi, păi gândiți-vă celelalte”, este părerea unor turişti.

Pe lângă nemulțumirea turiștilor, operatorii din turism au reacționat imediat și-au exprimat încă o dată nemulțumirile, acuzând autoritățile locale că prin acest gen de acțiuni descurajează turiștii să vină în Mamaia.

„Suntem foarte dezamăgiți de ceea ce am văzut ieri, de faptul că nu au reușit să pună în practică o promisiune pe care primarul Chițac ne-a făcut-o nouă, antreprenorilor, și nu numai. A făcut-o Constanței și a făcut-o turiștilor public, în conferința de presă. E o dezamăgire foarte mare că lucrurile nus-au întâmplat așa cum a spus”, a spus Ionuţ NEDEA, administrator agenţie de turism.

Parcarea este o problemă foarte mare pentru că face parte din complexul de elemente care duc la satisfacția pe destinație și turistul care vine și constată că are o parcare de plătit. Mai mult decât atât, stresul pe care îl are în fiecare zi, să plătească din oră în oră parcările, să nu expire și că poate fi amendat pentru aceasta este un element care duce la insatisfacție pe destinație”, a declarat Cristian BĂRHĂLESCU, administrator agenție de turism.

Unii hotelieri susțin că s-au lovit chiar de anulări în ultimul moment tocmai pentru că taxa parcării nu a fost suspendată așa cum s-a promis.

„Din păcate, reacția este imediată: ,,Ne pare rău, credeam că puteam să ne bugetăm mai bien vacanța. Renunțăm pentru că e o sumă importantă pentru noi, avem copii și preferăm să mergem într-o locație unde nu plătim bani pe parcare”, a precizat Mery MAMBET, administrator hotel.

Unul dintre tur-operatorii din stațiunea Mamaia anunță că pierderile din acest an sunt cu 20-30% mai mari față de vara trecută, iar acest lucru este cauzat de un cumul de probleme.

„Dincolo de această situație cu parcarea, acesta fiind al doilea an în care este afectat, vorbim de tot ce s-a întâmplat în ultimii ani. Au transformat o stațiune într-un cartier. Urlăm de ani de zile. Construcțiile fără cap și interminabile, care se adaugă de la an la an, de apartamente, alimentare permise, ce alimentare, supermarket-uri în cadrul stațiunii”, a spus Anca NEDEA, administrator hotel.

Operatorii economici fac apel la autoritățile locale să găsească soluții pentru stațiunea Mamaia, pentru a mai salva ceva din acest sezon estival, pe care îl consideră deja unul compromis.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233