dobroge.tv

Live

Hotelierii din Mamaia, nevoiți să scadă prețurile. Eforie Nord este stațiunea cea mai căutată din acest sezon estival

22 iulie 2022
Publicitate

Considerată ca fiind o stațiune scumpă, Mamaia oferă însă și numeroase alternative ieftine de cazare, care pot fi comparate cu cele din sudul litoralului. Hotelierii au realizat diferite pachete de vacanță tocmai pentru a atrage mai mulți turiștii în Mamaia. Unii dintre ei au și reușit, unitățile lor de cazare fiind pline în această perioadă. În premieră pentru turismul de pe litoral, Eforie Nord este stațiunea cea mai căutată din acest sezon estival

Scăderea dramatică a interesului turiștilor pentru stațiunea Mamaia i-a determinat pe hotelieri să își regândească din mers strategiile de vânzări. Astfel, pe ultima sută de metri aceștia au pregătit mai multe oferte menite să crească gradul de ocupare unitățile de cazare. 

Tocmai din acest motiv, chiar dacă suntem în mijlocul sezonului estival, când teoretic se practică cele mai mari tarife, la unele hoteluri de 3 stele din stațiune prețurile au ajuns să pornească de la 250 de lei pe noapte. Acest lucru este posibil însă cu condiția ca pachetele de vacanță să fie luate prin agențiile de turism, unde costurile sunt reduse considerabil față de prețurile afișate la recepția hotelurilor.

Una dintre ofertele pregătite de hotelieri se referă la numărul nopților de cazare. Concret, cine optează pentru patru nopți primește încă una gratuit. De asemenea, turiștii au locul de parcare asigurat.

„Avem camere și la etaj cu balcon, vedere la mare, și la parter, fără balcon, mai accesibile. Adică nu sew pune problema că stațiunea Mamaia ar fi o stațiune scumpă, deloc. Șezlongurile pe plajă costă între 25 și 30 de lei, în mijlocul stațiunii Mamaia”, a spus Maria Done, proprietar hotel 3 stele Mamaia.

Unii turiști spun că vin an de an în stațiunea Mamaia chiar dacă parcurg sute de kilometri pentru a ajunge pe litoral.

„Mi-am luat bilete șapte zile, prețuri ok. La hotel de trei stele, prețuri ok. Sejurul, 7 nopți a costat 2.856”, a spus un turist.

Contrar tuturor așteptărilor, Eforie Nord este vedeta acestui sezon estival, reușind să atragă pentru prima dată în istorie cei mai mulți turiști dintre toate stațiunile de pe litoral. Acest lucru a fost posibil în principal datorită tarifelor practicate în unitățile de cazare.

„În această perioadă nu vom face oferte pentru că hotelurile sunt vândute aproape integral, cele câteva camere care au rămas le vindem la preț întreg”, a spus Andrei ȚIGĂNAȘ, director hotel Eforie Nord.

Pentru turiștii mai puțin pretențioși există varianta cazării la un hotel de două stele. În cazul celor din stațiunea Mamaia turiștii plătesc 280 de lei pe noapte, cu 40 de lei mai mult decât la o unitate de cazare similară din Eforie Nord.

„Prețurile încep de la 240 de lei camera dublă și 360 de lei pentru camera triplă. Au venit mai mulți turiști în acest sezon estival față de anii trecuți. Da, se simte o creștere, noi o simțim”, a spus Oana NISTOR, manager hotel 2 stele Eforie Nord.

„Aici venim de fiecare dată. Prețurile sunt mari, sunt mari prețurile față de anii trecuți”, este de părere un turist.

În stațiunile Neptun, Jupiter și Saturn, prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 217 lei, la un hotel de două stele și pot ajunge la 347 de lei la unul de trei stele. Potrivit operatorilor de turism, în cazul acestor unități de cazare gradul de ocupare este de peste 80 la sută. În acest weekend, pe litoral sunt așteptați să sosească aproximativ 100.000 de turiști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233