dobroge.tv

Live

Mamaia are turiști mai puțini, dar mai mulțumiți decât în anii trecuți: nivel de satisfacție crescut în ceea ce privește raportul calitate-preț

20 iulie 2022
Publicitate

Mai puțini turiști pe litoral în acest sezon estival, dar aparent, mai mulțumiți decât anul trecut, potrivit unui studiu realizat de o agenție de turism de pe litoral. Cu toate acestea sunt și români care au o serie de nemulțumiri. Printre ele se numără și distanța pe care sunt nevoiți să o parcurgă până la malul mării.

Se știe deja că în acest sezon estival sunt mult mai puțini turiști față de anii trecuți. Însă, potrivit analizei realizate de o agenție de turism, românii care au ajuns pe litoral în acest an au fost mai mulțumiți de serviciile primite comparativ cu anul trecut.

Concret, aproximativ 3.000 de respondenți au acordat note de la 1 la 10 pentru curățenia din hoteluri, serviciile primite, poziționarea, personalul, dotările unităților de cazare, precum și raportul calitate-preț.

Creșterea cea mai mare a nivelului de satisfacție este la capitolul raport calitate-preț. Dacă la finalul verii trecute media a fost de 7,95, la jumătatea acestui sezon estival nota a crescut la 8,58.

De asemenea, o analiză separată realizată pentru stațiunea Mamaia arată și aici o creștere a gradului de satisfacție. Ce spun turiștii dar și hotelierii despre acest subiect aflați în continuare.

Odată ajunși pe litoral, turiștii vor să se bucure de sejurul pe care l-au așteptat poate un an întreg. Sunt mai multe criterii pe care se bazează atunci când își aleg locația de vacanță. Printre aceste se numără curățenia, poziționarea hotelului ori raportul calitate preț. Însă, unii turiști spun că există totuși probleme pe care le întâmpină.

În afară de nisipul care te înțeapă la picioare, nu. Ne pare rău că nu e lume, e păcat. Adică e păcat de investiția care s-a făcut tocmai ca oamenii să aibă loc”, spune o turistă.

Turistă: Prețurile sunt cam mari.

Reporter: Comparativ cu anii trecuți?

Turistă: Comparativ cu anii trecuți, da.

Reporter: Ce a determinat să veniți pe litoralul românesc și să nu mergeți în altă țară, de exemplu?

Turistă: Și pandemia, și criza ce o să vină.

Lejer, nu e așa aglomerat. E ok, liniște. Disconfortul e faptul că e plaja foarte mare și e un pic de mers de la faleză până aici”, spune un turist.

Alții, în schimb, spun că sunt mulțumiți de serviciile primite dar și de cum arată stațiunea Mamaia.

În ciuda faptului că e cam goală, chiar e frumos. Dar, cred că s-a speriat lumea de criza care o să vină și probabil, de aceea nu au mai investit să vină la mare”, spune un turist.

În acest sezon estival sunt mult mai puțini turiști comparativ cu anii trecuți. Cu toate acestea, o analiză realizată de o agenție de turism de pe litoral arată faptul că gradul satisfacție al celor veniți în acest sezon la malul mării este mai mare față de anul trecut.

În stațiunea Mamaia, gradul de satisfacție a crescut pe toți cei șase indicatori pe care noi i-am urmărit, respectiv curățenie, servicii, poziționare, personal, dotări și, cel mai important, raport calitate-preț. Avem în 2021 pe curățenie 8.34, nota medie, în 2022 nota medie a crescut la 8.82. Pe servicii de la 8.08 în 2021 la 8.57 în 2022”, a declarat Ionuț Nedea, patron agenție de turism.

Pe de altă parte, unii hotelieri spun că turiștii nu își mai petrec un sejur lung pe litoral.

„Dacă anul trecut aveam sejur mediu undeva spre cinci zile, cinci nopți, acum s-a redus la patru nopți. Asta nu mai ține nici de cât de frumoasă este stațiunea, nici de cât de curate este stațiunea, nici ce servicii sunt pentru că omul stabilește de la început că vine și stă patru nopți și nu cinci”, a declarat George Guci, patron hotel.

Patronatele din turism dar și o parte dintre patronii unităților de cazare susțin că municipalitatea nu face suficiente demersuri pentru a atrage turiștii și în stațiunea Mamaia.

Aportul Primăriei în ceea ce privește aspectul general al stațiunii Mamaia lasă de dorit. Și aici o să mă refer la marcaje inexistente, lucrări care au durat și ați văzut ce se întâmplă pe bulevardul Mamaia. Și aici, dacă vrem să avem o stațiune așa cum trebuie la nivel European, vorbim și de acces în stațiune”, a declarat Nicolae Bucovală, prim-vicepreședinte FPTR.

În acest weekend, pe întreg litoralul românesc sunt așteptați aproximativ 100.000 de turiști. În stațiunea Mamaia, gradul de ocupare va fi de aproape 90%, în timp ce, în sudul litoralului cu greu se va mai găsi un loc de cazare disponibil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233