dobroge.tv

Live

Eforie Nord a detronat Mamaia în topul destinațiilor preferate de turiști: „Suntem mulțumiți aici. E liniște și pace”

19 iulie 2022
Publicitate

Eforie Nord a devenit cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc, detronând detașat Mamaia. Aceasta conduce, în topul destinațiilor preferate de români. Stațiunea este principala opţiune de vacanţă mai ales a familiilor cu copii. Aici și prețurile sunt mai mici: de la cazare și masă și până la parcare. Pentru un sejur de cinci nopți cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele în Eforie, turiștii vor scoate mai puțin față de Mamaia.

Stațiunile din sudul litoralului au devenit din ce în ce mai căutate în acest sezon estival. Turiștii care au ales să vină la mare în Eforie Nord, de pildă, susțin că aici prețurile sunt mai acceptabile față de stațiunea Mamaia.

Dacă ieșim în stațiune sunt ok ținând cont ce prețuri sunt în Mamaia, Costinești eu zic că în Eforie Nord sunt ok”, spune un turist.

Mamaia după cum ați auzit și dumneavoastră prețurile sunt mai mari. Nu am mai fost de 15 ani la Mamaia”, spune un alt turist.

Cu puțin noroc, turiștii dau pe o noapte de cazare aceeași sumă pe care ar plăti-o pentru un șezlong la Mamaia. Tarifele, deși mai mari ca anul trecut, li se par în general bune.

Acceptabil. Totul este frumos. Suntem mulțumiți aici. E liniște și pace”, spune un turist.

E bine. Condițiile sunt bune. Nu avem pretenții exagerat de mari. Suntem mulțumiți”, spune un alt turist.

Eforie Nord rămâne în topul preferințelor familiștilor și cea mai accesibilă din punct de vedere al prețurilor. Aici pentru o familie cu doi copii variază între 3.000 și 5.000 lei, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Printre cele mai cerute pachete din stațiune sunt serviciile all-inclusive. Cu aproximativ 6.000 lei, o familie cu doi copii petrece șapte nopți la un hotel de patru stele.

Fiind la all-invlusive nu prea. Adică avem de toate. Cameră dublă, all inclusive, doi adulți, doi copii, am ajuns la 6.500 de lei”, spune un turist.

Noi am luat de anul trecut. Ne-a costat în jur de 5.700 de lei trei persoane all inclusive. E bine”, spune un alt turist.

De la noi pleacă de undeva la 600-650 de lei all inclusive spațiu de cazare cu facilități pentru copii. All inclusive înseamnă că de dimineață și până seară, el practic nu ar trebui să mai cheltuie nici un leu. Are absolut totul la dispoziție”, a declarat Nicolae Bucovală, administrator complex hoteluri.

Și prețurile la șezlonguri diferă de la o plajă la plajă, dar și de zona în care turistul alege să stea. În orice caz, tarifele nu depășesc 40 de lei, iar pentru cei care s-au cazat în regim all-inclusive, acesta este gratis.

Asistăm de vreo 10 zile la o revenire puternică dacă vreți pe litoralul românesc. În locația în care ne aflăm acum nu mai am nicio cameră disponibilă. Dacă îmi vine un prieten acum nu mai am unde să-l cazez”, a mai declarat Nicolae Bucovală, administrator complex hoteluri.

Mâncarea este și ea mult mai ieftină decât în alte stațiuni. Patronii de terase și autoserviri au venit și cu oferte pentru toate buzunarele. Un meniu nu depășește 30 de lei, iar o porție de hamsii cu mămăligă este 8 lei.

Am mâncat și la restaurant și la autoservire. La autoservire puțin mai ieftin. În general bună. Poți să alegi. Nu suntem așa mari cheltuitori de bani”, spune un turist.

Eforie Nord a luat locul staţiunii Mamaia în clasamentul zonelor preferate de români în acest sezon estival. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2019, numărul turiștilor a crescut cu 30%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233