dobroge.tv

Live

Au început Zilele Oraşului Ovidiu

19 iulie 2022
Publicitate

Un preparat tradițional dobrogean urmează să fie omologat la Ovidiu. Acesta a primit denumirea de „Tocan de oaie dobrogean” și a fost gătit într-un ceaun de două tone. Secretul se pare că este timpul, răbdarea și gustul pe care îl dă bucătarul. Preparatul a fost gustat de sute de oameni care au avut la final numai cuvinte de laudă. Timp de șapte zile, locuitorii orașului și nu numai vor avea parte de distracție dar și de cele mai gustoase feluri de mâncare în cadrul Zilelor Orașului Ovidiu.

Într-un ceaun de două tone, marinat cu ierburi aromatice și usturoi. Așa a fost luni seară pregătită cea mai delicioasă tocană. Conține oaie și se servește alături de o mămăliguță gustoasă. Rețeta denumită „Tocan de oaie dobrogean” urmează să fie omologată.

Pentru această rețetă sigur va fi un record. Avem o tonă de carne de oaie. O să facem o rețetă autentică dobrogeană. Secretul e timpul și răbdarea”, spune un bucătar.

O seara de premieră într-adevăr, o reţetă pe care o omologăm aici, la Ovidiu. Vorbim despre tocanul de miel dobrogean, se lansează această rețetă, dar nu oricum, ci într-un ceaun de două tone. O să fie practic degustată această rețetă de sute de oameni care sunt prezenți aici”, a declarat Corina Martin, preşedinte Asociaţia Patronală RESTO Constanţa.

În această săptămână, începând cu 18 şi până pe 24 iulie se desfăşoară Zilele Oraşului Ovidiu, unde au loc diverse evenimente cultural – artistice şi sportive organizate de primărie.

Festivalul gastronomic o să țină patru zile. Începem cu bucătăria tradițională Dobrogeană, miercuri turco-tătarii și joi va fi o seară grecească”, a declarat George Scupra, primarul oraşului Ovidiu.

Pe scena Amfiteatrului din Parcul Faleză Lac elevii Centrului Cultural „Elena Roizen” vor susţine spectacole în fiecare zi, până joi.

Avem ansambluri de dansuri populare Dobrogeanca, Poiana Copiilor şi Ovidienii. Iar din partea cercului de canto avem grupul vocal Muguraşii, condus de doamna profesor Elena Kocsis”, a declarat Alina Moraru, director Centrul Cultural „Elena Roizen”.

Cei care au venit la Festivalul de Film, care a început luni, susțin că ideea este foarte bună.

Al doilea film e legat tot de al Doilea Război Mondial și de Holocaust arătând jurnalul fotografic al unei unități militare de pe frontul de est în timpul atacului asupra Uniunii Sovietice din 1941”, a declarat Adrian Cioflâncă, istoric.

E foarte bună ideea. Ne mai recreăm așa. E foarte relaxant”, spune o tânără.

Excelent, frumos”, spune un localnic.

Pentru atmosferă și pentru film și a fost fetița noastră care a avut un rol de actorie”, spune o localnică.

Evenimentele din cadrul Zilelor Orașului Ovidiu au reprezentat un prilej de bucurie şi pentru copiii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Cele șapte zile de sărbătoare se vor încheia cu festivaluri şi concerte cu artişti consacraţi, printre care Carla’s Dreams şi Andra. Intrarea la evenimente este liberă iar programul activităţilor din fiecare zi este disponibil pe site-ul şi pe pagina de Facebook a primăriei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233