dobroge.tv

Live

Un nou val de scumpiri pe litoral. Unii turiști sunt nemulțumiți de prețurile mult prea mari: „Comparativ cu cele din Bulgaria, mi se par duble”

18 iulie 2022
Publicitate

Și turiștii se plâng de prețurile ridicate. 3.000 de lei acestea este în medie bugetul de vacanță a multora dintre aceștia. Însă, este o sumă mult prea mare comparativ cu anii trecuți. Tarifele majorate la cazare, restaurant și parcare i-a făcut pe mulți turiști să vină la mare doar în weekend. Așa se face că litoralul este plin doar la sfârșit de săptămână. Sunt totuși și persoane care consideră că prețurile sunt normale, mai ales dacă îți dorești servicii de calitate și un pachet complet.

Toate cheltuielile, cu asta, undeva la 4.000 - 5.000 de lei”, spune un turist.

Atât se așteaptă să scoată din buzunar turistul din imagini. Și-a pregătit un buget mai mare față de anii trecuți pentru că știa că litoralul este mai scump în această vară. Însă, i se pare că prețurile de anul acesta sunt exagerat de mari.

Turist: Pentru anul ăsta mi se par foarte exagerate.

Reporter: La ce?

Turist: La cazare, mâncare. O masă mi se pare, comparativ cu prețurile din Bulgaria, mi se par duble. 200 de lei trei persoane. Am venit pe un sejur de trei zile, aproximativ 2.000 de lei.

Reporter: Doar cazarea?

Turist: Da, cu mic dejun.

2.000 de lei. Atât costă însă doar cazarea cu mic dejun inclus pentru trei nopți. La această sumă se mai adaugă și cele două mese pe zi. Pentru trei persoane, în medie, un turist va plăti pentru acestea aproximativ 500 de lei. Dacă este să facem un calcul, pentru cele trei nopți, avem un total de aproximativ 3.500 de lei. Și dacă punem și parcarea, dar și distracția, atunci această sumă se va ridica chiar și la 5.000 de lei.

Undeva la 800 de lei două nopți și nu suntem cazați aici suntem la 20 de minute de aici”, spune un turist.

Cinci nopți am plătit 1.000 de lei. Rezervat din luna martie”, spune o turistă.

Reporter: Cum vi se pare cazarea pe litoralul românesc? Este scumpă?

Turist: Un pic cam piperată totuși. Un pic cam piperată. Noi așa ne-am învățat să venim la început.

Din acest weekend, hotelierii au scumpit prețurile la cazare, iar o parte dintre turiști susțin că noile tarife nu prea se justifică.

Nu mi se par justificate mai ales că unele condiții sunt aceleași din anii precedenți. Ar trebui să ofere condiții mai bune pentru a avea și ei un câștig referitor la pachetele și serviciile oferite”, spune un turist.

Mi se pare exagerat pentru România, pentru plaja din România. Mâncarea mi se pare foarte scumpă, băutura”, spune o turistă.

Nu sunt la cazare. Avem apartament. Nu ne permitem la cazare deocamdată”, spune un turist.

Exagerat de scumpe. La orice, la tot: cazare, mâncare, tot. Nu merită, este foarte scump”, spune un alt turist.

Sunt totuși și turiști care consideră că prețurile care sunt acum pe litoral nu sunt chiar așa de mari. Mai ales că mai toate s-au scumpit: de la lumină până la alimente. Mai mult, susțin că atunci când îți dorește condiții cât mai bune, este normal să plătești mai mult.

Nu-i diferență mare. Acum am concediu. Perioada asta am concediu. Mai mulți prieteni au concediu în perioada asta”, spune un turist.

Nu este doamnă. E aproape la fel ca anul trecut. Să fim sănătoși și să venim și la anul”, spune un alt turist.

Mamaia se confruntă cu cea mai mare scădere a numărului de turiștii din ultimii ani, iar gradul de ocupare este de aproximativ 50%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233