dobroge.tv

Live

Podgoriile dobrogene, afectate de secetă

28 august 2020
Publicitate

Producția de struguri din Dobrogea s-a înjumătățit din cauza secetei, iar producătorii de vinuri spun că nu au cum să își acopere investițiile. Este al doilea an consecutiv de secetă, iar pământul este atât de uscat încât există riscul ca și cultura de anul viitor să fie afectată. Viticultorii le cer autorităților să intervină și să îi susțină cu fonduri.

Lipsa precipitațiilor a afectat puternic terenurile și, automat, culturile din Dobrogea. Podgoriile nu au scăpat nici ele de secetă. Recoltarea strugurilor va începe în curând, iar producătorii au probleme serioase. Vița de vie nu a crescut suficient, iar strugurii sunt foarte mici, spun viticultorii. Iar în această situație, acoperirea costurilor nici nu mai intră în discuții.

Paul Fulea, proprietarul unei crame dobrogene, spune că se așteaptă la o producție de 3-4 tone de struguri, în condițiile în care de-abia de la 8 tone în sus un producător își poate acoperi costurile. Mai mult, există riscul ca și recolta de anul viitor să fie afectată, mai spun specialiștii. Atât de tare este uscat pământul.

Viticultorii spun că au nevoie de ajutorul statului pentru a-și salva afacerile. De exemplu, pentru irigarea a 20 de hectare de viță de vie este nevoie de o investiție de 30.000 de euro. Iar în situația actuală, este imposibil.

În România sunt aproximativ o sută de mii de hectare de vie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233