dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. La joacă printre pietre, gunoaie și mormane de crengi

27 august 2020
Publicitate

Pietre, gunoaie și mormane de crengi. Acesta este mediul în care se joacă zilnic copiii într-un parc din Poarta 6. Locul de joacă de pe strada Brizei este unul dintre cele două parcuri puse la dispoziția locatarilor, insuficiente de altfel. Oamenii se plâng că locul de joacă nu este amenajat cum trebuie și se tem de siguranța copiilor lor.

Dan locuiește vizavi de locul de joacă. S-a apucat să strângă gunoaiele din parc pentru ca fetița lui să se poată juca într-un mediu curat. Spune că se gospodărește singur pentru că nu a venit nimeni să adune deșeurile menajere.

“Vin copii. Vă dați seama, mizerie. Ca părinte trebuie să adun puțin din părculețul acela. Nu poți să-ți lași copilul să se joace în mizerie”, a spus acesta.

Locatarii spun că frecvent se strâng gunoaie, iar pubelele sunt neîncăpătoare. Dar mizeria nu este singura problemă de la locul de joacă de pe strada Brizei. Aici nu există o suprafață sigură pe care să se joace copiii.

Părinții sunt supărați pe neglijența autorităților. Totuși, ei speră că se va gândi cineva și la siguranța copiilor lor și se va monta covor asfaltic pe suprafața locului de joacă. Până atunci, părinții nu pot sta fără griji că micuții se joacă în siguranță. Tot ce pot face este să îi supravegheaze și să spere că nu se vor lovi prea rău.

Unii locatari sunt deranjați de zgomotul copiilor pe timpul zilei, iar noaptea de tinerii care se strâng pe lângă locul de joacă. Soluția a fost să ungă cu ulei băncile pentru a nu mai putea fi folosite. Și murdare au rămas.

Locuitorii cartierului speră la un parc civilizat, amenajat corespunzător și sigur pentru copiii lor. Sau măcar curat. Până atunci însă, nu au alternative și își aduc în continuare copiii la joacă. După ce, bineînțeles, igienizează singuri locul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233