dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Lansare de carte la Biblioteca Județeană: „Noul roman al scriitorului constănțean te prinde și te poartă cu el pe firul aventurii”

CONSTANȚA. Lansare de carte la Biblioteca Județeană: „Noul roman al scriitorului constănțean  te prinde și te poartă cu el pe firul aventurii”
11 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează vineri, 15 iulie 2022, ora 17:30, în Aula Bibliotecii, lansarea romanului „Benedictiana” (Editura Rao, 2022) al lui Bogdan Boeru.

Bogdan Boeru este membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, poet, eseist și prozator, dar și solist vocal și instrumentist, fost membru al formației „Interitus Dei” și al formației de muzică ambientală „Mysteria”, precum și un foarte bun organizator de evenimente culturale, expoziții de sculptură și fotografie, realizator de filme documentare. Romanul care îl înscrie definitoriu în conștiința constănțenilor este „Șapte sute șaptezeci” (2017), un excelent roman avându-l ca pe personaj pe nimeni altul decât pe poetul Ovidius Publius Naso și care a fost deja tradus în engleză, italiană și bulgară. Bogdan Boeru știe să armonizeze registrele, cel al romanului istoric bine documentat cu cel al romanului de aventuri, exotismul cu localul, dialogul ironic cu suspansul, pana cu sabia.

Noul roman al scriitorului constănțean, „Benedictiana”, te prinde și te poartă cu el pe firul aventurii, pentru că ce ar fi viața fără aventură și aventura fără romanele care s-o povestească? Scriitura lui Bogdan Boeru este una cinematică, cu cadre ample, dinamice și detalii revelatoare de taine ascunse, pe un ritm care te ține prins până la finalul dramatic. Acțiunea din „Benedictiana” își dorește a fi o lecție despre cum ar putea fi abordate frământările contemporaneității, plecându-se de la constatarea simplă că, înainte de a ne construi identitatea pe fundamente religioase, politice, etnice etc, suntem oameni.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, redactorul-șef al revistei Ex Ponto și Ovidiu Enculescu, managerul general al grupului editorial Rao. Prezentările vor fi urmate de un dialog al autorului cu publicul și de o sesiune de autografe.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233