dobroge.tv

Live

„Puțin exagerate, sunt ridicate”. Au crescut prețurile pe litoralul românesc: tarifele la cazare s-au majorat cu cel puţin 15-20%

04 iulie 2022
Publicitate

Din acest weekend au început să crească preţurile pe litoralul românesc. Vor rămâne aşa până în septembrie. Tarifele la cazare s-au majorat deja cu cel puţin 15-20% faţă de ultimele zile ale lunii iunie. Însă, chiar și așa turiștii au venit în concediu la mare. Deși li se pare cam scump, oamenii au găsit soluții astfel încât să facă economie. Mamaia şi Mamaia Nord rămân cele mai scumpe zone iar Costineşti şi Eforie cele mai ieftine.

Luna iulie este mereu luna scumpirilor pe litoralul românesc. După ce că prețurile au fost majorate din cauza că mai toate utilitățile și produsele s-au scumpit, acum acestea sunt și mai ridicate. De exemplu la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge în jur de 140 de lei pe noapte, față de 300 de lei pentru șase nopți, cât era prin programul „Litoralul pentru toți”.

Tarifele devin mai scumpe pentru că intrăm în vârf de sezon ceea ce ne aduce întotdeauna o cerere mai mare. Undeva spre 20% este creșterea de tarife față de perioada anterioară”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

În ceea ce privește bugetul de vacanță, situația nu s-a schimbat semnificativ față de verile dinaintea pandemiei. Cei mai mulţi au pus deoparte aceiaşi bani anul acesta, pentru vacanţă, la fel ca şi vara trecută, însă au avut surpriză ca să găsească preţuri mai mari.

Picante. Să zicem... picante. Puțin exagerate, sunt ridicate”, spune o turistă.

Pe partea asta a plajei este mai ok dar am fost și săptămâna trecută și deja au început să mărească prețurile”, spune o altă turistă.

Primele care s-au scumpit au fost șezlongurile.

Într-adevăr s-a mărit, dar nu foarte mult. S-a mai pus doar cinci lei la șezlong. Până ieri a fost 25 acum s-a făcut 30 de lei”, a declarat Răzvan Chiţan, administrator plajă.

30 era în zona aceasta și acum este 35 de lei. Mai încolo sigur e mai scump”, spune o turistă.

Și mâncarea este mai scumpă. Majoritatea autoservirilor și restaurantelor au mărit prețurile din meniu.

Reporter: Cât ajunge o masă de o persoană?

Turistă: În jur de 50 de lei. Pentru o familie cu trei persoane este mult, mult.

Nici distracţiile de pe plajă n-au rămas la preţurile vechi. Plimbările cu vaporaşul erau 15 lei, până alaltăieri. Acum s-au mai scumpit puţin.

În Costinești prețurile sunt ceva mai mici. De pildă, masa de prânz la o autoservire de lângă plajă este la jumătate față de Mamaia.

Reprezentant autoservire: 27 de lei.

Reporter: Și ce conține?

Reprezentant autoservire: Ciorbă de legume, șnițel, piure și salată de varză.

Nota de plată a vacanţei se anunţă încă de pe acum destul de piperată, mai ales că suntem în plin sezon estival.

20 de iulie se dovedește de obicei a fi pragul în jurul căruia încep tarifele maximale. Vom intra atunci, între 15-20 iulie, în vârful de sezon. Vârful de sezon va cuprinde aproape toată luna august, spre sfârșitul lunii august apoi desigur de vom îndrepta de la 1 septembrie din nou către Litoralul pentru toți”, a mai declarat Corina Martin, agent de turism.

În weekend-ul care doar ce s-a încheiat, potrivit agenților de turism, pe litoral au fost aproximativ 70 de mii de turiști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233