dobroge.tv

Live

Ovidiu devine polul de interes pentru sculptori

27 iunie 2022
Publicitate

Orașul Ovidiu îmbracă haine de sărbătoare pentru următoarea lună. Pe 23 iunie, a început cea de-a patra ediție a simpozionului „Ovidienii”, prilej cu care cinci dintre cei mai de seamă sculptori ai României își vor arăta talentul în atelierul special amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen". La finalul întregului eveniment, operele lor vor fi amplasate pe principalele artere ale orașului Ovidiu pentru a înfrumuseța localitatea.

Timp de 30 de zile în orașul Ovidiu, dar și la Muzeul de Artă Constanța se desfășoară cea de-a patra ediție a simpozionului „Ovidienii”. Noutatea acestui an este faptul că în cadrul proiectului are loc o tabără de sculptură în piatră pe temă ovidiană, iar vernisajul este transmis live în toate aceste zile, astfel că iubitorii artelor frumoase pot urmări în permanență modalitatea în care lucrează cei cinci artiști în atelierul amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen" din Ovidiu.

"În următoarea lună, vizitatorii Muzeului de Artă vor observa cum este să pătrunzi în atelierul unui artist plastic. Vor vedea de la interior ce înseamnă procesul de creație, pentru că, de regulă, vizitatorii vin și observă produsul finit", a declarat Leila Rus Pârvan, director Muzeul de Artă Constanța.

"Cu atât mai mult cu cât contactul dintre ceea ce înseamnă artă și latura ei educativă lipsește din spațiul public, cred că pentru Constanța, pentru Ovidiu și pentru întreaga Românie care sper că va ajunge măcar câteva momente în spre Ovidiu va însemna un pas în spre evoluția lor spirituală", a declarat Maria Bilaşevschi, curator.

La final cele cinci sculpturi din piatră vor fi amplasate în diferite zone ale orașului Ovidiu.

"Sigur că avem încredere în capacitățile creative fără niciun dubiu, abia așteptăm să vedem finalul", a spus George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Sculptorii Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu și Dumitru Verdianu s-au apucat deja de treabă, iar la final din mâinile lor vor ieși adevărate opere de artă. Fiecare artist va prelucra un bloc de piatră brut, iar proporțiile lor sunt diferite, în funcție de proiectul gândit.

"Nu știu dacă e dificil neapărat, suntem pregătiți să facem asta și suntem obișnuiți să realizăm lucrări monumentale, fiecare artist e specializat în acest domeniu, dar bineînțeles că creația în piatră nu este un lucru facil și nu este pentru oricine", a spus Vladlen Babcinețchi.

Pe tot parcursul acestui proiect, indiferent de categoria de vârstă și cei care nu sunt inițiați în tainele sculpturii se pot alătura celor cinci artiști consacrați, ca parte activă la crearea acestor opere de artă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233