dobroge.tv

Live

Animalele de la Microrezervație, protejate de căldură

24 august 2020
Publicitate

Multă apă, sesiuni de înot și umbră. De asta au nevoie majoritatea animalelor în zilele când termometrul indică peste 30 de grade. La microrezervație, animalele nu resimt canicula pentru că îngrijitorii au grijă să le asigure cele mai bune condiții

Deși au norocul să stea printre copaci, unde temperatura este mai mică decât în centrul orașului, locatarii microrezervației sunt afectați de căldură. Cu toate acestea, îngrijitorii complexului fac tot posibilul ca animalele să nu simtă canicula.

“În primul rând apă, în al doilea rând umbră și în al treilea rând hrană suculentă, o hrană cu un conținut ridicat de apă. Și administrarea hranei uscate spre amiază. În felul acesta, consumul de apă este corespunzător menținerii unui confort termic”, a declarat Adrian Bîlbă, manager CMSN Constanța.

Cele mai multe animale de la microrezervație sunt specifice climatului din țara noastră și le este ușor să se adapteze oricărui anotimp.

“În general, sunt specii care corespund nivelului termic oferit de zona noastră. Am făcut tot posibilul ca, speciile pe care le protejăm s nu fie animale exotice, doar o mică parte sunt specii exotice”, a mai spus Adrian Bîlbă.

Există și animale care sunt mai sensibile în ceea ce privește temperatura ridicată. Renul de exemplu are nevoie de mai multă umbră față de restul viețuitoarelor de la complex. Și alpaca are nevoie de tratament special.

“În ceea ce privește restul animalelor, avem animale exotice care se bucură de căldură, le vezi doar la amiază să fie mai activi, noaptea. Avem porci spinoși pe care, de asemenea, ziua nu-i vezi”, a precizat managerul CMSN Constanța.

Animalele din microrezervație pot fi admirate între orele 10:00-16:00 de luni până sâmbătă, iar duminică până la ora 18:00. Prețul unui bilet este de doar 8 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233