dobroge.tv

Live

Minivacanța de Rusalii, o dezamăgire pentru unii operatori economici de pe litoral: „Din cauza vremii, multe rezervări au fost anulate”

14 iunie 2022
Publicitate

Dezamăgire pentru unii operatori economici de pe litoral. Weekendul prelungit de Rusalii nu a fost atât de prosper pe cât se așteptau afaceriștii. Din cauza vremii nefavorabile, multe dintre rezervări au fost anulate, iar gradul de ocupare a fost mai mic chiar și cu 40% comparativ cu anul trecut.

Temperaturi scăzute, vânt şi vreme instabilă - așa a fost în primele zile din minivacanța de Rusalii, iar vremea rea a adus după ea și nemulțumiri în rândul hotelierilor care spun că cel mai așteptat weekend a fost o dezamăgire. Și asta pentru că mulți turiști s-au uitat pe prognoza meteo. Când au văzut că pe litoralul nu va fi soare, o parte dintre aceștia au pus mână pe telefon și și-au anulat rezervările.

Anul acesta am avut ocupat hotelul 50%, comparativ cu anul trecut unde capacitatea de cazare a fost la 70%. Din cauza vremii au fost aceste scăderi, iar comparativ cu anul trecut procentajul a scăzut cu 20%”, a declarat Elena Drăghici, manager hotel.

Din pricina vremii anunțate și de fapt nici n-a plouat așa cum s-a anunțat, mulți au renunțat, cam 20% dintre ei, dar cei care au fost curajoși au prins vreme frumoasă, mai ales ieri”, a declarat Răzvan Chițan, administrator hotel și plajă.

Iar pentru unii hotelierii din sudul litoralului, a fost și mai rău.

A fost o scădere din cauza vremii multe rezervări au fost anulate, cam 40%”, a declarat George Jiru, manager hotel.

Nici pe plaje nu a fost plin. Dacă anul trecut gradul de ocupare al șezlongurilor a fost de 100%, anul acesta, doar o parte dintre acestea au fost închiriate de către turiști.

Răzvan Chițan, administrator hotel și plajă: Sâmbătă și duminică nu prea a fost cum ne așteptam noi din cauza vremii, pentru că a fost puțin înnorat. Dar lumea se plimba.

Reporter: Cam cât la sută a fost ocupată plaja anul acesta?

Răzvan Chițan: 60%.

Reporter: Și anul trecut?

Răzvan Chițan: Anul trecut era plin.

Vremea s-a dovedit un factor decisiv pentru toți cei care nu au vrut să riște și s-au speriat de buletinul meteo care anunța o vreme instabilă. Au ales în general Mamaia, Mamaia Nord, dar și Eforie și Vama Veche, desigur”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Totuși unii agenți de turism spun că oamenii care și-au anulat vacanțele au fost cei care rezervaseră de pe diferite platforme, iar cei care și-au programat minivacanța prin agenție n-au lipsit de pe litoral.

Din punctul nostru de vedere numărul turiștilor a fost mai mare un pic anul acesta, având în vedere că au fost foarte multe hoteluri care nu au mai avut disponibilități”, a declarat Ștefan Necula, agent de turism.

În weekendul de Rusalii pe litoral au fost peste 20.000 de turiști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233