dobroge.tv

Live

Expoziţie inedită de lucrări artistice realizate de copii şi adolescenţi din centre de plasament din judeţul Constanţa

06 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pe 3 iunie s-a deschis o expoziţie inedită de lucrări artistice realizate de copii şi adolescenţi din centre de plasament din judeţul Constanţa. Intitulat „Eco Art - Ateliere de artă ecologică pentru copii instituționalizați”, proiectul a presupus organizarea, în lunile aprilie și mai 2022, a cinci ateliere creative în care copiii instituționalizați îndrumați de 10 artiști plastici, au realizat diferite obiecte din materiale reciclabile: lemn, hârtie, carton, aluminiu, sticlă și plastic.

Prin acest proiect noi am dorit să oferim copiilor din centrele de plasament din judeţul Constanţa o alternativă la a-şi petrece timpul liber, o alternativă cât se poate de educativă, cu scopul de a-i învăţa şi să recicleze în acelaşi timp”, a declarat Georgiana Rusu, manager Proiect Eco Art.

Lucrările artistice pot fi admirate la sediul Asociației Centrul Comunitar „Open Doors” până pe 7 iunie, după care vor fi mutate în două centre de plasament indicate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, unde vor fi expuse câte o săptămână.

Mesajul cel mai important este că aceşti copii se pot exprima şi altfel în afară de limbajul verbal, prin limbajul vizual, şi lucrul acesta îi face să scape de angoase, de tristeţi realizând anumite lucrări de artă”, a declarat Ionela Cumpănaşu, artist plastic.

Materialele reciclabile au fost puse la dispoziţie de unul dintre partenerii proiectului, compania de salubrizare Polaris M Holding, iar copiii au fost uimiţi de frumuseţea acestor lucrări realizate din ceea ce în mod obişnuit aruncăm la gunoi.

Sunt frumoase, câteva dintre ele sunt făcute de mine împreună cu colegii mei de la cămin. Rezultatul a fost diferit de ce mă aşteptam. Aş mai participa”, a declarat Nicoleta Gabriela Vîjîian, Centrul de Plasament Ovidiu.

În cadrul acestor ateliere creative, copiii din centrele de plasament au avut şansa să-şi dezvolte abilitățile artistice și de socializare benefice pentru incluziunea lor în societate. Prin intermediul artei, aceștia au căpătat abilități de exprimare liberă și au devenit interesați atât de artele vizuale, cât și de protejarea mediului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233