dobroge.tv

Live

Bucurie pentru 30 de copii dintr-un centru de plasament constănțean: au ieșit pe mare cu nava amiral a Gărzii de Coastă

01 iunie 2022
Publicitate

30 de copii dintr-un centru de plasament constănțean au ieșit pe mare cu nava amiral a Gărzii de Coastă. Micuții au vizitat nava de luptă, au ascultat explicațiile marinarilor și s-au plimbat de-a lungul litoralului, în largul mării Negre.

Vă țineți tot timpul cu o mână de țin'te bine, deci de bările negre vă țineți tot timpul cu o mână. Nu apăsați pe niciun buton fără să întrebați înainte dar cel mai bine este să nu apăsați voi pe butoane. Nava are destul de multe automatizări”, le-a explicat un ofițer copiilor.

După instructajul făcut pe punte în aer liber, nava s-a desprins de cheu, iar copiii au ocupat toate locurile bune pentru fotografii. Au admirat vaporul, au stat de vorbă cu marinarii și au vizitat toate locurile interesante de la bord.

Aceasta este o mitralieră calibru 12,7 milimetri. Ea se manevrează 90 de grade la stânga să nu tragem”, au mai aflat cei mici.

Mai bine de trei ore micuții au fost încântați de voiajul oferit de polițiștii de la frontieră. Nava cu care s-au plimbat de ziua lor este cea mai importantă din toată flota Gărzii de Coastă.

Cu această ocazie ne-am gândit să invităm copii de la un centru de plasament din Constanța noi, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă să-i invităm la bordul navei amiral al Poliției de Frontieră Române. Este într-adevăr o navă deosebită, este nava-amiral a Poliției de Frontieră Române, o navă care a participat în nenumărate misiuni internaționale, a salvat mii de vieți la propriu în Marea Mediterană”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Unii dintre ei au foarte mari emoții că sunt prima oară la bordul unei nave. Sunt foarte importante pentru că luăm contact cu comunitatea și atunci este foarte important pentru copii”, a declarat Olga Abaianiți, directoarea Centrului de Plasament.

La întoarcerea în port, au apărut și primele impresii.

Mi se pare foarte frumos, mă bucur că am primit această invitație de la Gardă de Coastă. Sper să mai venim”, spune o fetiță.

Eu inițial am vrut să dau al Academia de Poliție, să fiu polițistă, cum sunt și ceilalți, dar acum vreau să fiu polițistă de frontieră, adică îmi place cum sunt și domnii, să fiu și eu. Să merg așa pe mare”, spune Alexandra.

Nu am mai fost niciodată și mi se pare super ok, super frumos. Am văzut și delfinii”, spune o altă fetiță.

Cei 30 de copii au părăsit portul cu amintiri frumoase pe care cu siguranță le vor povesti la toată lumea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233