dobroge.tv

Live

Ziua Porților Deschise la ISU Dobrogea. Copiii constănțeni, salvatori pentru o zi: „Dacă aș fi pompier aș salva multe vieți”

01 iunie 2022
Publicitate

Autospeciale de stingere cu apă și spumă, ambulanțe SMURD, autoscara și motociclete. Pe toate le-au putut vedea astăzi de aproape zeci de copii. La Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” cei mici au putut admira tehnica din dotare. Cei mai fascinați au fost însă de autoscară. Rând pe rând aceștia au urcat până la 43 de metri înălțime. Pompierii le-au pregătit și câteva jocuri. De pildă, copiii au fost nevoiți să dărâme mai multe popice cu furtunul de apă.

Pompierii de la ISU Dobrogea au pornit miercuri în misiunea vieții lor. Mai mulți copii însoțiți de părinți au mers la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din municipiu chiar de Ziua lor.

Avem Ziua Porților Deschise. Toți copii, cu mic cu mare, care vor să viziteze pompierii pot veni la oricare subunitate: la cea mai apropiată față de ei”, a declarat plt. adj. Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Dacă aș fi un pompier aș salva multe vieți efectiv”, spune o fetiță.

Este fascinat. Cu mașinuța asta cred că a dormit patru nopți la rând. Dudu, dudu. Sperăm să își dorească o carieră de genul”, spune o mămică.

Bucuria copiilor s-a putut citi imediat pe chipul fiecăruia atunci când i-au văzut pe pompieri. Ceea ce i-a atras cel mai tare a fost însă mașina de intervenție și autoscara.

Foarte bine. Să fiu sus sus acolo și să văd tot orașul”, spune o fetiță.

Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult?

Băiețel: Ăăă... scara.

Reporter: Scara?

Băiețel: Da, scara aia.

Reporter: Și ai fost sus acolo?

Băiețel: Da. Am văzut chiar și muntele și plaja.

Emoționați au fost și părinții. Ba mai mult, unii dintre ai au vrut să urce cu cei mici în autospecială pentru a vedea și ei cum este „la înălțime”.

Pentru mulți dintre ei a fost pentru prima oară când au văzut o autoutilitară de aproape. O altă atracție a zilei a fost și motocicleta.

Băiețel: Mi-a plăcut motocicleta.

Reporter: Te-ai urcat pe motocicletă?

Băiețel: Da.

***

Reporter: Știi care este rolul pompierilor?

Băiețel: Da, să stingă focul.

Reporter: E grea munca lor?

Băiețel: Da.

Mie mi-ar plăcea să stau pe motocicletă tot mai mult. Pentru că este foarte interesant. Nu imi este frică”, spune o fetiță.

De asemenea, cei mici au avut ocazia să tragă cu furtunul de apă la țintă, dar și să mângâie cățeii care îi ajută pe pompieri în misiunile de salvare.

Reporter: Câte ai dărâmat?

Fetiță: Cinci.

Și pompierii s-au distrat alături de copiii. S-au jucat cu fiecare în parte, le-au arătat și explicat ce înseamnă meseria de pompier, iar la final le-au împărțit îmbrățisări.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233