dobroge.tv

Live

Plajele din Constanța au devenit casă de vacanță pentru iubitorii de adrenalină pe mare: Irina și Andrei, parteneri de viață și de kitesurfing

31 mai 2022
Publicitate

Cerul a fost din nou colorat de zeci de zmeie! Plaja din Constanța a devenit iar casa de vacanță a iubitorilor de adrenalină pe mare. Sportivii au urcat pe plăci și au mânuit zmeiele conduși de forța vântului. Tinerii au avut parte de toate ingredientele distracţiei: vânt bun, talent și o doză de curaj. Comunitatea a început să crească de la an la an. La nivel local sunt aproximativ 300 de sportivi. Printre aceștia se află și mai multe doamne. Acestea s-au lăsat inspirate și s-au înarmat cu curaj pentru a înfrunta vântul pe apă.

Zilele acestea a fost o vreme numai bună de o plimbare pe mare, însă nu cu barca, ci cu ... zmeul. Așa că pasionații de kitesurfing nu au pierdut ocazia și au simţit din nou adenalina.

Zeci de sportivi s-au urcat pe placă și s-au lăsat purtați de vânt pe mare. Curajul vine la pachet cu disciplina astfel că iubitorii de kitesurfing s-au echipat corespunzător și s-au distrat ore în șir pe apă. Printre ei i-am găsit și pe Andrei și Irina.

M-a atras senzația de adrenalină și libertatea pe care ți-o oferă statul pe apă și petrecutul timpului în aer liber”, a declarat Andrei Damian, kitesurfer.

Andrei are 30 de ani și s-a îndrăgostit de acest sport în 2004 când a văzut mai multe zmee pe cer în stațiunea Mamaia. Atunci a zis că își dorește să învețe să facă kitesurfing. Și a reușit. Acum este instructor și îi învață pe alții.

Pasiune pentru acest sport i-a și unit pe cei doi. Irina și Andrei s-au cunoscut în urmă cu trei ani iar de atunci sunt atât parteneri de kitesurfing, cât și în viața reală.

Atracția pentru adrenalină m-a împins în direcția asta, întrucât practic și alte sporturi extreme”, a declarat Irina Brătucu, kitesurfer.

Irina are 33 de ani și practică kitesurfing-ul de cinci ani. Pentru ea acest sport este egal cu libertatea.

Este un sport foarte complex care necesită răbdare și multă ambiție”, a mai declarat Irina Brătucu, kitesurfer.

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. La nivel local sunt aproximativ 300 de persoane care practică acest sport.

Practicantul de kitesurfing trebuie să știe la început că are nevoie să urmeze o școală deoarece este un sport extrem, care poate fi, bineînțeles, practicat și ca un sport de agrement, dar ca orice sport pe apă, ai nevoie de câteva ore de școală”, a mai declarat Andrei Damian, kitesurfer.

Este un sport frumos dar costisitor. Un echipament poate ajunge și la câteva mii de euro. Placă costă aproximativ 200 de euro, un ham de pus pe corp 100 de euro iar un zmeu 400 de euro. Însă, pentru cei pasionați de acest sport nimic nu mai contează atunci când se află pe mare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233