A început sezonul alergiilor: puful, polenul, praful și ambrozia, un adevărat coșmar pentru unii constănțeni
Sezonul alergiilor este în plină desfășurare la Constanța. Strănut, ochi iritați sau chiar șoc anafilactic, sunt doar câteva dintre simptomele pe care plantele, pomii și ambrozia în special le pot provoca celor cu sensibilitate ridicată. În cazul în care vă regăsiți într-una din aceste situații nu ar fi rău să luați în calcul o vizită la medicul alergolog. Autoritățile fac și ele eforturi pentru prevenirea apariției unor astfel de situații și le impun proprietarilor de terenuri curățarea acestora.
Dacă pentru cei mai mulți dintre noi primăvara este considerat anotimpul trezirii la viață, pentru alții sezonul verde este un adevărat coșmar. Puful, polenul, praful și ambrozia sunt alergeni specifici acestei perioade care provoacă simptome precum strănut, ochi iritați și chiar șoc anafilactic. De la an la an, tot mai mulți oameni se confruntă cu aceste simptome neplăcute.
Constănțeancă: Da, s-ar putea să am.
Reporter: Cum vă simțiți?
Constănțeancă: Umflată, ochii îmi curg. Am luat acum ceva timp în urmă ceva, dar n-am mai luat.
„Eu sunt alergică, din cauza pufului mă mănâncă mult nasul, dar îmi trece, nu iau nimic”, spune o constănțeancă.
Primele alergii care apar în primăvară sunt provocat de arborii timpurii, precum mesteacăn, alun, arin, stejar și fag. Ulterior, probleme încep să creeze plopul și teiul. Fără o atenție deosebită, simptomele pot fi ușor confundate cu cele cauzate de răceală sau gripă
„Sunt alergiile specifice sezonului de primăvară, a polenului, a pufului, a prafului de la plop. Cei care se știu alergici trebuie să ia tratamentul antialergic, antihistaminic, stabilit de alergolog, pneumolog, medicul de familie”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.
Medicii atrag atenția că alergiile sunt probleme extrem de serioase, care negestionate corespunzător au consecințe grave.
„Cei care se cunosc cu astm trebuie obligatoriu să meargă la consultație, la medicul care-i tratează să le stabilească tratamentul corect”, a mai declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.
În România, conform datelor Societății Române de Alergologie și Imunologie, unul din patru adulți și o treime dintre copii suferă de rinită alergică. Pentru a preveni apariția pe cât posibil a unor cazuri grave, autoritățile le impun proprietarilor de terenuri să își curețe ambrozia de pe acestea. În caz contrar, ei riscă să fie sancționați cu amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 10.000 și 20.000 lei pentru cele juridice.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
-Stadion-de-18.000-de-locuri-în-Constanța.-Primăria-pregătește-„terenul”-(1).jpg)
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion

Ce se întâmplă cu festivalul NEVERSEA? Organizatorii au semnat un protocol cu Primăria Capitalei

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Olanda, descoperit de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Aprovizionare cu marfă în Constanța: orele stabilite pentru vehiculele de peste 3,5 tone
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

