dobroge.tv

Live

Trotinetele electrice, aruncate pe străzile orașului. Constănțenii sunt nemulțumiți și cer soluții: „Le lasă la întâmplare. Nu e normal. Cei care le au ar trebui să țină cont de ele”

24 mai 2022
Publicitate

Văzute inițial ca pe o alternativă pentru mobilitatea urbană, trotinetele electrice care au umplut orașul s-au transformat rapid într-un coșmar. Și asta din cauza faptul că multe dintre ele ajung să fie abandonate la întâmplare, fie pe spațiile verzi, în stațiile de autobuz, fie pe locurile de parcare sau chiar în mijlocul străzii.

Parcate pe trotuare, în stațiile de autobuz și chiar în spațiile verzi, trotinetele electrice aproape că au ajuns să se identifice cu peisajul urban al Constanței. Existența lor a ajuns însă în ultimul an să deranjeze, mai ales din cauza actelor antisociale și de vandalism. Astfel, multe dintre ele ajung să fie proptite în gardurile vii, trântite la pământ și sprijinite de pubelele de gunoi.

„Le lasă aruncate în drum așa, adică ce să spun, ăștia tineri nu te mai înțelegi cu ei”, spune o constănțeancă.

Constănțenii sunt revoltați de ce această realitate care este tot mai prezentă în oraș. Li se pare inacceptabil cum unii oameni pot închiria un bun, se folosesc de el, pentru ca apoi să îl abandoneze la întâmplare, fără să le pese dacă deranjează, strică spațiul verde sau poate pune chiar viața în pericol altor persoane.

Le lasă la întâmplare pe oriunde. Nu e normal. Cei care le au ar trebui să țină cont de ele, să fie cineva care să le strângă, nu să le lase la întâmplare”, spune o constănțeancă.

Cine răspunde de ele, adică proprietarul, ar trebui să le verifice mai des, să le adune, iar municipalitatea la fel, să se implice că le găsești aruncate peste tot”, spune un constănțean.

Și pentru că de-a lungul timpul, cei mai mulți dintre utilizatori nu au respectat prevederile privind parcarea conform regulamentului de Consiliu Local, au fost create spații speciale. Însă, aceste locuri stau mai mult libere.

O măsură potrivită pentru stoparea acestui fenomen antisocial ar fi amenda. Constănțenii sunt de părere că doar așa s-ar mai civiliza cei iresponsabili.

Păi românul numai prin constrângere face, altfel nu face nimic”, spune un constănțean.

Deși există numeroase cazuri în care acest mijloc de transport alternativ a fost abandonat în locuri nepermise, de la începutul anului doar o singură persoană a fost sancționată.

Anul trecut au fost aplicate 21 de sancțiuni în valoare totală de 4.200 de lei și s-au ridicat 71 de trotinete de pe domeniul public al municipiului Constanța, iar pe anul în curs a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 200 de lei și au fost ridicate 18 trotinete care nu respectau prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 12/2021”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Cu alte cuvinte, până la modificarea actualului regulament, responsabilitatea cade, în mare parte, tot pe operatorii care furnizează acest serviciu și care trebuie să găsească soluții pentru prevenirea actelor antisociale. Deocamdată, singurul mod prin care utilizatorii pot fi sancționați este să fie surprinși de organele de poliție în timp ce lasă trotineta în loc interzis. Ceea ce este foarte dificil, având în vedere că în municipiu este arondat un polițist local la 4.000 de constănțeni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233