dobroge.tv

Live

Orașul Constanța, celebrat și de artiștii plastici: iubitorii de artă s-au bucurat de o expoziție de pictură, ceramică și sculptură

23 mai 2022
Publicitate

În paralel cu evenimentele pregătite de autoritățile locale cu ocazia Zilei Constanței și artiștii plastici de la malul mării s-au organizat și au oferit consumatorilor de artă ocazia de a intra în universul lor. Sâmbătă, preț de câteva ore, Filiala Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici și-a deschis porțile publicului și a organizat o expoziție de pictură, ceramică și sculptură, chiar la sediul acesteia, în aer liber. Constănțenii care le-au trecut pragul au putut astfel să admire lucrările artiștilor constănțeni, atât ale celor deja consacrați, cât și ale celor care alcătuiesc noul val de artiști plastici de la malul Mării Negre.

Timp de trei zile, Constanța a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia zilei orașului. Constănțenii, dar și turiștii veniți la malul mării, au putut lua parte în weekend la activitățile organizate de către autoritățile locale, care au inclus spectacole, o piesă de teatru în aer liber, expoziții de fotografie sau întreceri sportive și recreative.

La toate acestea s-au adăugat și acțiunile organizate de către artiștii plastici constănțeni care au amenajat o expoziție de pictură, ceramică și sculptură chiar în locul în care își petrec cea mai mare parte a timpului.

Astfel, constănțenii care le-au onorat invitația și le-au trecut pragul au putut să admire nu numai operele de artă ale artiștilor consacrați sau ale celor ce alcătuiesc noul val, dar și atelierele în care acestea iau naștere.

Suntem Filiala Constanța Unu și am organizat acest eveniment cu ocazia Zilei Constanței și nu numai. Este un prilej de a ne revedea cu toții. Suntem peste 60 de colegi prezenți la acest eveniment și este un lucru inedit. Nu am organizat până acum în aer liber dar o vom face de acum în colo. Expozițiile Filialei Constanța Unu vor fi în aer liber pentru cu noi nu avem filială, știți foarte bine lucrul acesta, dar nu ne mai plângem. Vom face aici evenimente, vom face noaptea atelierelor deschise, ziua atelierelor deschise, ne vom organiza în acest spațiu”, a declarat Mariana Constantinescu, artist plastic.

Și noi am încercat să omagiem această frumoasă sărbătoare prin organizarea unei expoziții de pictură, ceramică și tapiserie. Expozanții sunt membri ai Filialei Constanța Unu și am ales acest spațiu ca să fie un spațiu expozițional pentru că nu avem unde expune în altă parte. Este singurul spațiu care ne-a mai rămas. Sunt lucrări de pictură, inspirate din peisaj, teme libere, sculptură, ceramică. Ceramica pot spune că este realizată chiar din pământ dobrogean. Deci mers în cariere, luat pământul, prelucrat și cu el au fost realizate lucrările de ceramică sculpturală pe care le regăsiți în această expoziție”, a declarat Florentin Sîrbu, președinte Filiala Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici.

Tot sâmbătă, la Muzeul de artă Constanța, a avut loc și lansarea volumului „Risipitorul de talent. Ilie Cristoloveanu, pictor și filolog în România și SUA”, semnat de Mona Momescu și Eduard Andrei. Volumul este prima monografie dedicată artistului și filologului Ilie Cristoloveanu, care a trăit între 1893-1964, și care s-a stabilit din 1922 în Statele Unite ale Americii, la New York, unde a avut mai multe expoziții de pictură.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233