dobroge.tv

Live

TULCEA. Mască obligatorie în spații aglomerate

19 august 2020
Publicitate

Purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate a devenit obligatorie și la Tulcea. Piețele, oboarele și stațiile de autobuz sunt doar câteva dintre locurile în care oamenii vor fi nevoiți să-și acopere nasul și gura. Cei care sunt prinși fără mască riscă amenzi usturătoare. Măsura a intrat astăzi în vigoare și are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus.

În Tulcea, autorităţile locale au impus obligativitatea purtării măştilor de protecţie, începând de miercuri, 19 august, în toate zonele aglomerate. Decizia a fost adoptată de Comitetul județean pentru situații de urgență Tulcea.

„(...) se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spaţii publice deschise: piețe, târguri, oboare, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice, diverse evenimente, pelerinaje, nunți, botezuri și slujbe religioase”, se arată în hotărârea CJSU Tulcea.

De asemenea, măsurile luate la începutul lunii rămân în vigoare. Concret, masca este obligatorie și în zona de promenadă, precum şi în locurile de îmbarcare şi debarcare a pasagerilor în navele care fac legătura între municipiu şi satele izolate ale Deltei Dunării.

„(...) se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de şase persoane, prezente pe Faleza Municipiului Tulcea - zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, în intervalele orare 9.00-14.00 şi 18.00-21.00", se menţionează în decizia CJSU.

Mai mult decât atât, autoritățile le recomandă tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole în perioada 7.08.2020 - 31.08.2020 şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233