dobroge.tv

Live

Gestul impresionant făcut de doi adolescenți. Filip și Eliazar au mers 15 kilometri cu bicicleta pentru a înapoia un portofel pierdut

Gestul impresionant făcut de doi adolescenți. Filip și Eliazar au mers 15 kilometri cu bicicleta pentru a înapoia un portofel pierdut
22 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Lecție de bunătate și omenie. Doi adolescenți de 15 ani din Suceava au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse. La întoarcere, Filip și Eliazar s-au întors pe jos pentru că una dintre biciclete a făcut pană.

Potrivit monitorulsv.ro, în drumul lor spre școală, cei doi băieți au găsit pe jos un portofel și au decis ca după școală să meargă să-l restituie proprietarului. Au verificat adresa din buletin și au pornit la drum. 15 kilometri au pedalat pentru a ajunge la casa bărbatului. L-au găsit acasă pe fiul acestuia și au lăsat portofelul. La întoarcere, cei doi băieți au fost nevoiți să se întoarcă pe jos pentru că una dintre biciclete a făcut pană.

Valentin, proprietarul portofelului, a declarat pentru sursa citată că și-a pierdut bunul după ce a ieșit dintr-o cafenea cu colegii de muncă și a realizat că-i lipsește doar la pauza de prânz. „Am căutat peste tot, nimic! Atunci m-am gândit că probabil l-am pus pe mașină când am plecat de la cafea, am uitat și s-a pierdut. Deja îmi programam să merg după muncă la poliție, să-l declar pierdut și să-mi refac actele. Aveam buletinul, permisul de conducere – sunt șofer profesionist, atestatul profesional și vreo 700 de lei”, a povestit bărbatul.

În cursul zilei, mama sa l-a sunat să-l anunțe că doi băieți au venit și i-au adus portofelul. „Am împrumutat bani de la un coleg și am plecat imediat spre casă, cu gând că-i găsesc pe copii pe drum și pot să le mulțumesc. N-am dat de ei. Când am ajuns acasă, m-am uitat pe camere și i-am văzut. Am postat pe Facebook o imagine mai îndepărtată cu ei, cu rugămintea ca cine îi cunoaște să mă anunțe. M-a contactat cineva din zonă și mi-a cerut o fotografie mai de aproape. I-am trimis printr-un mesaj privat și m-a ajutat să-i găsesc pe băieți. Ieri (n.r. joi, 19 mai) am fost la ei acasă, în Horodnic de Sus, să le mulțumesc”, a spus Valentin Franiuc.

Mama lui Filip a declarat pentru sursa citată că fiul său și-a pierdut și el portofelul și datorită unui om binevoitor l-a recuperat. „Acum vreo două săptămâni și-a pierdut el portofelul. Bani nu avea prea mulți, dar avea cardul în portofel. L-a găsit cineva și l-a dus la un PECO, de unde l-au anunțat să vină să-l ia. Este normal să încerci să-l găsești pe cel care a pierdut ceva și să-i dai înapoi ce a pierdut”. Femeia consideră că restituirea unui bun pierdut este un lucru normal.

La rândul ei, mama lui Eliazar a afirmat că s-a bucurat foarte mult când a aflat despre gestul făcut de fiul ei. „Sunt doi copii în clasa a IX-a. M-am bucurat că au făcut fapta asta frumoasă


Sursă foto: monitorulsv.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233