dobroge.tv

Live

Sute de constănțeni au fost la Bursa locurilor de muncă. 45 de operatori economici și-au prezentat oferta de angajare: peste 1.600 de posturi în județul Constanța

20 mai 2022
Publicitate

După o pauză de aproximativ doi ani cauzată de pandemie, Bursa generală a locurilor de muncă a fost organizată din nou astăzi la nivelul întregii ţări. La Constanța, 45 de operatori economici și-au prezentat oferta de angajare, care a însumat nu mai puțin de 1.600 de locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea sunt în domeniul turismului.

Sute de constănțeni de toate vârstele au venit vineri, încă de la primele ore ale zilei, la Bursa locurilor de muncă ce s-a ținut în incinta Campusului Universității Ovidius din Constanța. Aflați cu toții în căutarea unui contract de angajare, aceștia au trecut pe la majoritatea standurilor cu oferte. Din păcate, doar câțiva dintre ei au găsit de lucru în domeniul pentru care s-au pregătit la școală.

Mi-am găsit, să spunem, oarecum pe domeniu unele job-uri la anumite firme. Dar este destul de greu în perioada aceasta foarte multe firme au renunțat la anumite locuri de muncă din cauza reducerii bugetare cauzată de pandemie. Suntem în căutare”, spune un tânăr.

Alții, în schimb, nu sunt pretențioși când vine vorba de domeniul de activitate și nici de salariu. Rând pe rând, oamenii au mers în fața angajatorilor, au primit oferte și și-au făcut o idee în ceea ce privește posibilitățile de angajare.

Constănțean: Am un liceu și am lucrat și în construcții. Sunt tâmplar normal de meserie. Am lucrat mai multe.

Reporter: Tot în construcții căutați?

Constănțean: Orice, nu contează.

„În industria alimentară, în vânzări. Adică nu am un domeniu fix. Sunt dispusă să învăț lucruri noi. Măcar un salariu minim pe economie. Acum depinde și programul și așa mai departe”, spune o constănțeancă.

La Constanța, 45 de operatori economici au fost prezenți anul acesta la Bursa locurilor de muncă. Cele mai multe oferte impun studii medii și profesionale și vizează persoane calificate pentru industria HoReCa, alimentație publică sau construcții.

Agenții economici au făcut oferte de peste 800 de locuri de muncă pentru cei care dețin calificare în domeniul turismului, diferența fiind pentru cei care au calificări în domeniul construcțiilor civile, navale și servicii, dar și pentru cei care nu au nicio calificare și pot avea un contract ca muncitor necalificat”, a declarat Adelina Vlad, director adjunct AJOFM Constanța.

Cu doar două săptămâni rămase până la deschiderea sezonului estival, pe litoral este o adevărată criză de angajați. Hotelurile și localurile de la malul mării au deficit de personal, motiv pentru care agenții economici apelează la orice metode pentru a-și acoperi posturile. Numai cine nu vrea nu îşi găseşte un job, spun ei.

Cameriste, ospătari și pentru recepție. Într-adevăr, oamenii au fost foarte deschiși, interesați să lucreze pe timp de vară și, în special, să aibă posibilitatea de continuare a activității și în extra sezon”, a declarat Zeterdici, manager hotel.

Colegi își caută și casele de pariuri. Aici este loc pentru casieri, tehnicieni IT și electricieni.

Am reușit să interacționăm cu câteva persoane dornice să-și caute un loc de muncă. Am obținut câteva CV-uri, iar ulterior îi vom chema la interviu să discutăm mai multe detalii și sperăm să facă parte din echipa noastră. Oferta salarială este atractivă”, a declarat Loredana Ababei, reprezentant casă de pariuri.

Din păcate, cei cu studii superioare își găsesc cu greu un loc de muncă pe măsura pregătirii. Vineri, la Bursa locurilor de muncă de la Constanța doar 25 de oferte de angajare au fost destinate persoanelor care au terminat o facultate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233