dobroge.tv

Live

Bricul Mircea, bijuteria Forţelor Navale

18 august 2020
Publicitate

Bricul Mircea este nava din sufletul oricărui marinar. Viața la bordul ei și pe mare este una destul de grea, însă în același timp frumoasă. Bijuteria Forțelor Navale Române a executat de-a lungul celor 81 de ani, sute chiar mii de misiuni. Pe nava-Școală „Mircea” s-au instruit și zeci de generații de marinari români și străini. La anul, bricul va excuta un marș în jurul Pământului.

Nava Școală Mircea a fost construită în perioada 1938-1939 la Şantierul Naval din Hamburg, Germania. Velierul a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939.

De-a lungul timpului nava școală a realizat foarte multe marșuri de instrucție, iar la bordul ei s-au format mii de marinari militari.

Au trecut 81 de ani de când nava-școală se află în serviciul marinei române. De atunci a trecut prin numeroase misiuni, dar și reparații. Bricul a intrat de curând într-un amplu proces de reabilitare.

Bricul Mircea a reușit ca până acum să traverseze de trei ori Oceanul Atlantic. Echipajul permanent numără aproximativ 100 de militari. Bijuteria Forțelor Navale Române urmează să execute, în perioada martie 2021 - ianuarie 2022, un marș în jurul Pământului. Va face escale în porturi de pe întregul mapamond.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233