dobroge.tv

Live

„Gala Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România” va avea loc în acest weekend

05 mai 2022
Publicitate

11 trofee vor fi acordate scriitorilor din Dobrogea. La Muzeul de Artă din Constanța va avea loc în acest weekend „Gala Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România”. Premiile vor fi acordate pe ultimii trei ani. Este vorba de 2019, 2020 și 2021. Evenimentul este organizat în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” și are în vedere valorificarea meritelor unor scriitori contemporani care s-au făcut remarcați prin operele și talentul lor.

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează în acest weekend în cadrul Muzeului de Artă „Gala Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România”, în care mai mulți scriitori vor fi premiați.

Este un eveniment de, aș zice, de mare rafinament și în care într-un fel aducem și un omagiu scriitorilor din Dobrogea, Filialei Dobrogea, spunându-vă totodată că avem scriitori, mai ales dintre cei care au venit în ultimele rânduri, de foarte mare valoare”, a declarat prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea.

Aceste premii aduc în prim-plan elita scriitorilor contemporani, cei care s-au făcut remarcați prin cărți menite să deschidă o perspectivă complexă, înnoitoare asupra timpului nostru și asupra epocii în care trăim.

Premiile se acordă pe trei ani de zile, pentru că pandemia aproape de fiecare dată ne-a împiedicat să avem un eveniment la amploare cuvenită pentru ceea ce merită Filiala Dobrogea Uniunii Scriitorilor. Cu alte cuvinte, sunt trei arte care se reunesc aici. Este literatura, muzica și arta plastică”, a mai a declarat prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea.

Cele 11 trofee care se vor acorda scriitorilor vor fi semnate de cunoscutul artist plastic Eusebio Spânu. Mai mult, pianistul Nicolae Dumitru va prezenta publicului câteva momente muzicale, iar în încheiere, soprana Cristiana Eso va oferi publicului lieduri de George Enescu și Tiberiu Brediceanu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233