dobroge.tv

Live

Weekend-ul de 1 Mai a dat startul unui sezon bun, pe litoral. 50.000 de turiști au fost la mare: ''Sunt toate șansele să avem un sezon chiar mai bun decât cel din 2019''

Weekend-ul de 1 Mai a dat startul unui sezon bun, pe litoral. 50.000 de turiști au fost la mare: ''Sunt toate șansele să avem un sezon chiar mai bun decât cel din 2019''
04 mai 2022
Publicitate

Litoralul românesc a prins viață în weekend-ul de 1 Mai. Au fost trei zile de distracție și voie bună, iar multe dintre unitățile de cazare au avut un grad de ocupare de 100%. 50.000 de turiști au fost la mare și au cheltuit peste 20 de milioane de euro. Operatorii econimici susțin că evenimentele din acest weekend au fost cele care au dat startul unui sezon bun. Însă, tarifele, cel puțin în vârf de sezon, vor exploda. Acestea vor fi chiar și cu 25% mai mari față de alți ani, pentru aceeași perioadă.

Odată cu relaxare măsurilor, atmosfera de altădată de pe litoral a revenit. De 1 Mai, mii de turiști au ales să-și petreacă concediul la mare. Litoralul românesc a devenit astfel din nou o destinație dedicată distracției, evenimentelor și festivalurilor. Hotelurile din Costinești au fost în topul rezervărilor de 1 Mai.

„A fost un 1 Mai de succes. Undeva la 25 mii de tineri s-au distract la Costinești. Vrem să aducem Costinești-ul acolo unde îi este locul: o stațiune a tinerilor, ne adresăm lor, educației muzical-culturale”, a declarat Alexandru Bălan, președinte Asociația Patronală Costinești.

Pentru hotelierii care au avut unitățile de cazare deschise, weekend-ul de 1 Mai a fost ca o gură de oxigen. Peste 20 de milioane de euro au cheltuit turiștii pe litoral. Ba mai mult, reprezentanții patronatelor din turism se așteaptă ca acest sezon estival să fie unul bun.

„Sunt toate șansele să avem un sezon chiar mai bun decât cel din 2019, judecând după modul în care a decurs primul weekend, cel de 1 Mai. Weekend-ul acesta care ne-a adus peste 50.000 de turiști ne-a dovedit din plin că avem o cerere foarte mare de vacanțe. Am resimțit-o și în toate aceste luni din 2022”, a spus Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

„Sezonul 2022 va fi un sezon de încercări și provocări la modul serios și sperăm noi și pozitiv. Litoralul sud cu tineretul, după cum vedeți, a dat un semnal foarte interesant pentru deschiderea de sezon 2022”, a explicat Filip Dumitru, președinte OMD Mangalia.

De asemenea, aceștia susțin că în această vară și stațiunile din sudul litoralului ar putea intra în topul preferințelor românilor.

„Cred că litoral-sud, zona Mangalia, Venus, Saturn, Neptun, Olimp ș.a.m.d, sunt stațiuni care se vor înscrie foarte curând, începând cu acest sezon, pe linia de vârf a turismului ca destinație de litoral”, a precizat Filip Dumitru, președinte OMD Mangalia.

Se așteaptă la un sezon bun chiar dacă tarifele pentru o noapte de cazare sunt mai ridicate în această vară. Și asta pentru că, mulți hotelieri s-au văzut nevoiți să mai crească prețul din cauza majorărilor din ultima perioadă.

„Pentru cei care nu au cumpărat încă vacanțele desigur neașteptăm și vedem deja majorări de tarife undeva între 10-15 % poate chiar ne așteptăm pe vârful de august să ne ducem poate undeva spre 20%”, a mai spus spus Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Chiar și așa, operatorii economici de pe litoral susțin că vor avea o vară profitabilă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233