dobroge.tv

Live

A explodat numărul cazurilor de varicelă, la Constanţa. Medic: „Este prima oară după mulți ani când avem foarte multe cazuri”

02 mai 2022
Publicitate

Sute de cazuri de varicelă au apărut primăvara aceasta în Constanța. Explozia numărului de îmbolnăviri coincide cu eliminarea restricțiilor, iar medicii spun că purtarea măștii de protecție i-a ferit pe copii și de vărsat de vânt în ultimii doi ani. Bolile copilăriei sunt considerate cele mai contagioase afecţiuni infecţioase şi, de cele mai multe ori, se manifestă ca o răceală sau gripă.

Până în prezent nu, el având doar vârsta de nouă ani, acum am observat că este posibil să aibă vărsat de vânt și am venit la doamna doctor neanunțați”, spune o mămică.

Este situația cu care se confruntă o mămică din Constanța. În ultima perioadă, mai mulți părinți au observat aceleași simptome la copiii lor: semne care indică vărsatul de vânt.

Simptome nu prea are momentan, ci doar câteva punctulețe roșii cu un lichid înauntru și ele probabil vor apărea pe parcursul următoarelor zile să explodeze pe tot corpul”, mai spune mămica.

„Au avut vărsat de vânt, au avut pojărel, sunt vaccinați”, spune o bunică.

Varicela este o boală virală, cunoscută popular sub denumirea de „vărsat de vânt”, care apare frecvent în copilărie. Este contagioasă și necesită un tratament corespunzător pentru că, în caz contrar, pot apărea complicații severe.

Varicela, de regulă, debutează cu un episod febril, care poate ține o zi, două sau chiar trei și apoi apare acea erupție caracteristică varicelei cu pustule, care se extind și pe pielea capului și pe organele genitale”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

De când s-a renunțat la mască, a fost o explozie la tot ce înseamnă infecții virale, iar bolile copilăriei nu au făcut excepție de la regulă. Dacă ne referim doar la varicelă, au apărut sute de cazuri în Constanța în ultima perioadă.

La ultima raportare, pe raza județului Constanța, existau 256 de cazuri de varicelă”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

De pildă, la cabinetul unui medic de familie din oraș, nu există nicio zi fără vreun caz de vărsat de vânt.

Este prima oară după mulți ani când avem foarte multe cazuri de varicelă. Acum deodată numărul de cazuri este mare față de anii din urmă când nu prea ne-am confruntat cu multe cazuri de varicelă și concomitent foarte mulți părinți aleg să-și vaccineze copiii pentru a reduce îmbolnăvirea sau a face o formă mai ușoară”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, pediatru.

Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Părinții care nu și-au imunizat copiii în primul an de viață, trebuie să știe că o pot face oricând, mai ales înainte de a intra în colectivitate. În farmacii, vaccinul costă în jur de 200 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233