dobroge.tv

Live

Forfotă şi în sudul litoralului. Costinești și Vama Veche se anunță a fi campioanele distracției în acest weekend

29 aprilie 2022
Publicitate

Și în sudul litoralului se fac ultimele pregătiri pentru vacanța de 1 Mai. În aceste zile se pun la punct ultimele detalii, iar muncitorii sunt peste tot, de la hoteluri și plaje până la terase și restaurante. Iar multe dintre pachetele turistice au fost cumpărate de mult. Costinești și Vama Veche se anunță a fi campioanele distracției în acest weekend. De pildă, în vamă nisipul fin al plajei va ține locul ringurilor de dans pe tot parcursul sezonului estival.

La Costineşti se lucrează intens în această perioadă, iar multe sectoare de plajă sunt în plin proces de amenajare pentru vacanța de 1 Mai. Staţiunea Tineretului mizează mult pe turiştii tineri puşi pe distracţie şi s-a pregătit să-i primească cu tot ce trebuie.

“Sunt rezervări, chiar sunt, au sunat chiar din februarie când a trecut faza cu războiul au început să sisteze, după care au început din nou să sune turiştii din toate colţurile ţării”, a spus Georgeta Creici, manager pensiune Costinești.

La Costineşti tariful standard era 100 de lei pe cameră însă, scumpirile la energie, din acest an, au dat preţurile peste cap.

“Pornesc de la 140 – 150 de lei pe noapte, în funcție de clasificare, de condițiile oferite, de locație”, a declarat Ilie Marinel, vicepreședinte Asociația Patronală Costinești.

Toți cei care vor ajunge la mare vor avea parte și de cele mai spectaculoase și incendiare spectacole. De pildă, tinerii se vor putea distra în Costinești la cel mai mare festival de hip-hop de pe Litoral.

“Este un festival care se va întinde pe cele trei zile: 29, 30 și 1 Mai. Așteptăm toți tinerii din România să vină, să vină la Costinești să participe la acest frumos eveniment”, a declarat Alexandru Bălan, președinte Asociația Costinești.

În cele două Eforii lucrările au fost finalizate. Hotelurile au fost puse la punct, iar plajele amenajate. Acum, din acest peisaj mai lipsesc doar turiștii.

“Partea turistică a stațiunii arată bine. Întradevăr mai sunt lucrări în partea urbană unde chiar era nevoie de așa ceva. Toate instalațiile și toate infrastructura era subdimensionată și pentru noi este o mană cerească tot ceea ce se întâmplă acum acolo”, a declarat Ionuț Anghel, vicepreședinte Asociația Patronală Eforia Turistică.

Așteptările pentru această vară sunt mari pentru agenții economici atât din Eforie Sud, cât și din Eforie Nord. Hotelierii se așteaptă la încasări mari. Și asta pentru că majoritatea camerelor din unitățile de cazare au fost deja rezervate.

“Anul acesta, Eforie se va ridica mult peste ce a fost și mult peste ce este în jur. Ca plajă la nord este terminată plaja, avem șezlonguri, avem beach-baruri, avem nisip fin”, a precizat Ionuț Anghel, vicepreședinte Asociația Patronală Eforia Turistică.

“Eforie Nord este o stațiune preferată familiile cu copii. Este întotdeauna o destinație cătutată”, a spus George Lică, președinte Asociația Patronală Eforia Turistică.

Şi plajele din Vama Veche au fost amenajate cu umbreluţe de stuf şi şezlonguri pentru turiști. Plaja şi marea le va fi casă pentru trei zile, aşa că staţiunea s-a pregătit din timp.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233