dobroge.tv

Live

Se lucrează intens în această perioadă pe litoralul românesc. Primii turiști sunt așteptați să sosească în stațiuni, în weekend

28 aprilie 2022
Publicitate

Se lucrează intens în această perioadă pe litoralul românesc. Multe sectoare de plajă sunt în plin proces de amenajare pentru minivacanța de 1 Mai. Se scot gardurile de stuf, se nivelează nisipul și se execută lucrări de ecologizare. Primii turiști sunt așteptați să sosească în stațiuni în acest weekend. De asemenea, în acest sezon estival, administratorii de plaje vor putea pune șezlongurile și umbreluțele și pe porțiunile noi.

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Mai. Așa că stațiunea Mamaia trebuie pusă repede la punct. Se face curățenie peste tot, în hoteluri, pe faleză și inclusiv pe plajă.

Pe întreg litoralul românesc s-a nivelat nisipul plajelor și s-au făcut ultimele retușuri pentru ca turiștii să se poată relaxa liniștiți la soare. Iar dacă vremea va ține cu cei care vor veni în vacanța de 1 Mai pe litoral, vor putea face chiar și o baie în mare. Cel puțin, cei mai curajoși.

Pregătirile pentru vacanța de 1 Mai sunt pe ultima sută de metri iar operatorii din turism promit că startul sezonului estival se va da în cele mai bune condiții. Pe plajă au fost amenajate beach-barurile și au fost instalate umbreluțe și sezlonguri.

Șezlonguri, baldachine și terase elegante pe nisip, toate vor apărea pe plajele din Mamaia.

„Important este pentru turistul român, este așa cum v-am spus, că va găsi pe plajă ceea ce este decent și normal și firesc să găsească pe plajă. Ne dorim un weekend în siguranță”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Mai mult, înainte de Paște directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a anunțat că se fac și demersuri pentru ca porțiunile provenite din înnisipare să fie date în folosiță administratorilor de plajă.

„Plajele din Mamaia vor fi exploatate în condiții foarte bune anul acesta. Se lucrează la un act normativ astfel încât se va face un act adițional în care li se va da și partea din față astfel încât ei să-și facă activitatea foarte bine pentru turiști. Poate să ducă șezlongul la apă, beach-bar-ul va rămâne în poziția în care este, iar restul își ei acvitivatea”, declara, pe 19 aprilie, Hristu Uzun, director ABADL.

Atunci vestea i-a bucurat atât pe operatorii de plaje, cât şi pe turiştii care s-au plâns anul trecut de drumul lung pe care au fost nevoiți să-l parcurgă până la apă. Iar joi acest lucru s-a și concretizat. Guvernul a decis ca administratorii de plaje să poată pune șezlongurile și umbreluțe și pe zonele din Mamaia nou create prin înnisipare.

“Plajele vor fi date sub formă de chirie. Care au beach-baruri în spate, atribuire direct cu sensul de responsabilitate și responsabilitate de ține plaja în curățenie, amenajate și întreținute”, a spus Roberto Tortora, administrator plajă.

Însă, proiectul de Guvern nu prevede nimic legat de construcțiile care ar putea fi amplasate pe aceste sectoare de plajă. Ceea ce înseamnă că beach-barurile vor fi montate tot în aceleași locuri unde au fost și anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233