dobroge.tv

Live

Luptă pentru toboganul din Mamaia: Primăria a cerut demolarea lui, proprietarul vrea să-l reabiliteze. Felicia Ovanesian închide telefonul în nas când i se cer explicaţii: Nu comentez

28 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Toboganul din Mamaia a devenit mărul discordiei dintre municipalitate și proprietarul acestuia. Terenul este al Primăriei, iar construcția este a unui constănțean. Primăria a cerut demolarea ei, iar de cealaltă parte proprietarul vrea să o reabiliteze. Situația pare una însă fără rezolvare. Vinovatul, susține proprietarul, ar fi chiar city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian care i-ar fi anulat dreptul de încheiere a contractului de superficie, fără nicio explicație.

Bucăți rupte și ruginite, gunoaie și fiare desprinse. Așa arată toboganul care se află la capătul telegondolei. Acesta este situat chiar la intrarea pe plajă, iar de pe faleză trecătorii privesc dezamăgiți ruina care odată a fost un punct de atracție.

„Uitați-vă e dezolant. Imaginile cred că spun mai mult decât cuvintele”, a spus un constănţean.

„Dumneavoastră nu vedeți cum arată? Deplorabil! Mamaia era cândva perla stațiunilor, nu mai este”, a spus o constănţeancă.

Ultima dată toboganul a fost folosit în 2014. De atunci proprietarul construcției a încercat de nenumărate ori să o reabiliteze însă, de fiecare dată s-a lovit de un zid: refuzul Primăriei. ,,O luptă inegală”- spune constănțeanul. Mai mult, vinovatul principal ar fi chiar city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, cel puțin asta susține proprietarul toboganului.

„Este o luptă inegală eu nu-l pot reabilita decât cu acordul lor, iar ei mă dau în judecată că nu-l reabilitez. Mă înțelegeți? Ovanesian, cum a ajuns doamna city manager, primul căreia i-a anulat dreptul de încheiere a contractului de superficie am fost eu. Dorește să mă dărâme pe mine să-l ia altcineva, pentru că vă dați seama sunt niște interese imobiliare acolo, iar eu sunt un ciot în care se împiedică ei”, a spus Dan Nicolae, proprietar tobogan.

De cealaltă parte, city managerul muncipiului Constanța, Felicia Ovanesian, nu a dorit să facă niciun comentariu legat de acuzațiile care îi sunt aduse de către proprietarul toboganului.

„Nu vreau să comentez”, a declarat Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța

Povestea este însă mai lungă. Văzând că nu-l poate reabilita, proprietarul a încercat chiar să cumpere terenul care se află în administrarea primăriei, însă și de data aceasta s-a lovit de un refuz, fără nicio explicație.

„M-au dat în judecată să-l demolez, dar eu nu vreau să-l demolez. De ce? Eu vreau să-l reabilitez, dar nu mă lasă. Inclusiv m-am judecat cu Primăria pentru vânzarea terenului, iar pe motiv că încă nu este interesată primăria să vândă, am pierdut procesul”, a declarat Dan Nicolae, proprietar tobogan.

Toboganul ,,magic” pare a fi mărul discordiei dintre municipalitate și proprietarul lui. Și asta pentru că, lupta pentru această construcție pare fără sfârșit. Unul vrea să o reabiliteze, altul să o demoleze.

„Primăria municipiului Constanța a acționat în instanță încă din luna mai a anului trecut societatea care deține construcțiile fostelor tobogane acvatice din stațiunea Mamaia. Am cerut obligarea pârâtului la dezafectarea și demolarea toboganelor amplasate pe terenul municipalității”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

„Eu am nenumărate cereri depuse de certificat de urbanism, de reparare, pentru modernizare, chiar ultimele le-am depus chiar anul trecut care mi-au fost respinse pe motive puierile că trebuie făcută o expertiză topografică ca să aflăm al cui este terenul și să identificăm terenul. Adică...”, a mai spus Dan Nicolae, proprietar tobogan.

Mai mult, proprietarul toboganului a primit de-a lungul timpului și mai multe amenzi în baza unei hotărârii de consiliu local privind gospodărirea și înfrumusețarea municipiului Constanța. Momentan, situația pare fără rezolvare. Până când una dintre părți nu va ceda, toboganul va rămâne în continuare o ruină.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233