dobroge.tv

Live

Imagini de pe nava-școală ''Mircea''. Zeci de elevi se află de mai bine de o lună într-un marș de instrucție

27 aprilie 2022
Publicitate

Nava-școală „Mircea” se află de mai bine de o lună într-un marș de instrucție. Velierul are un echipaj alcătuit din 165 de persoane, din care 92 sunt elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”. Nava va face escale în porturile din Grecia, Franța, Spania, Italia și Turcia. Acesta se va întoarce acasă pe 17 mai. În această zi, nava va marca și 83 de ani de la intrarea sa în serviciul Marinei Militare Române.

Nava-școală „Mircea” participă, în această perioadă, la primul marș de instrucție din acest an. Acesta are loc în Marea Mediterană. Velierul a plecat din Portul Constanța în luna martie iar la bord se află 165 de persoane, din care 92 sunt elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”

Pe durata marșului viitorii maiștri militari de marină își vor completa cunoștințele teoretice și își vor însuși noi deprinderi practice de navigație, de urcare în arboradă și de utilizare a mijloacelor de semnalizare,.

După instructaj, elevii din anul I au trecut și la practică. Rând pe rând aceștia au urcat pe vergi. Întregul exercițiu este atent monitorizat de cei de la bordul velierului: o persoană îi supraveghează pe elevi de jos, iar o alta de sus.

„Evaluăm modul în care pun mâna pe sarturi, pune piciorul pe grijaj și și evaluăm felul cum se comportă el și dacă tremură acolo în momentul în care urcă pe sart. Pentru că avem nevoie acolo la rândunică de oameni siguri pe ei și care știu ce au de făcut”.

Pe timpul marșului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia. Nava va reveni la Constanța pe 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea sa în serviciul Marinei Militare Române.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233