dobroge.tv

Live

De 1 Mai distracția se mută în Vama Veche. La unele unități de cazare nu mai sunt locuri: „Foarte multă lume a rezervat deja din ianuarie”

26 aprilie 2022
Publicitate

De 1 mai distracția se mută în Vama Veche. Așa că zilele acestea stațiunea începe încet încet să se trezească la viață. Dintr-un capăt în altul se lucrează la terase și restaurante. De asemenea, hotelierii şi proprietarii de pensiuni renovează unităţile de cazare şi pun la punct ultimele retuşuri pentru primul val important de turişti din acest an.

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Mai iar pe litoralul românesc se muncește de zor. Și în Vama Veche se fac ultimele pregătiri.

Sunt o grămadă de construcții aici. Se lucrează intens. Sper să fie gata. Atmosfera este frumoasă. E frumos, e frumos aici. Este o grămadă de activitate aici și sperăm că totul o să fie în regulă”, spune un turist.

Într-adevăr se lucrează la toate terasele, restaurantele, se renovează. Frumos oricum”, spune o turistă.

La unele unități de cazare, rezervările s-au făcut încă din luna ianuarie. Însă, mai există locuri libere. Așa că cine vrea să petreacă 1 Mai-ul în Vama Veche trebuie să se grăbească. Hotelierii spun că zilnic primesc telefoane de la turiști care vor să vină în stațiunea tinerilor liberi.

Stadiul pregătirilor este gata în proporție de 95%. Nu mai avem decât de amenajat piscina, de curățat și suntem gata”, a declarat Lucian Dobre, administrator vilă.

Foarte multă lume a rezervat deja din ianuarie absolut tot ce aveam noi disponibil. Au crescut prețurile nu cu mult față de anii precedenți, dar întrucât au crescut utilitățile, prețurile, absolut toate. Au crescut cam cu 20%”, a declarat Mugur Cristea, proprietar pensiune.

Nici prețurile nu sunt foarte mari. Proprietarii unităților de cazare au pregătit pachete pentru toate buzunarele.

Prețul pentru un pachet de trei nopți este de 1.600 lei cu mic dejun inclus”, a mai declarat Lucian Dobre, administrator vilă.

Pentru două persoane un pachet de trei nopți pentru 1 Mai este 1.500 de lei cu mic dejun inclus”, a mai declarat Mugur Cristea, proprietar.

Dacă nu vreți să cheltuiți mulți bani pentru cazare, la săteni camera este mai ieftină. Doar 100-150 de lei pe noapte. Acum însă în Vama Veche nu se aude decât zgomotul utilajelor.

Ce găsim în Vamă? Atmosfera de Vamă. Astăzi nu prea este, se pare că lumea deja a plecat acasă”, spune o turistă.

E un pic trist. Mă așteptam să fie un pic mai multă atmosferă, un pic mai multă lume”, spune un turist.

Meteorologii au și ei vești bune. În acest weekend vom avea soare și temperaturi de aproape 20 de grade Celsius. Peste 100 de unități de cazare sunt deschise de 1 Mai. Agenții de turism estimează că pe litoral vor ajunge aproximativ 30.000 de turiști.

În momentul acesta avem un grad de ocupare de 40-50% dar dacă vremea este bună vom merge spre 80% pe unitățile de cazare deschise. Atenție! Nu pe întreg litoralul pentru că nu toate unitățile se vor deschide”, a declarat Dragoș Răducan, președinte Federația Patronatelor din Turism.

Tărâmul distracţiei îşi va deschide porţile pe 27 aprilie iar Vama Veche va deveni Kilometrul Zero al petrecerilor care se vor ţine lanţ trei zile şi trei nopţi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233